Kongeligt gravsted vandaliseret

Gravstedet hvor græske kong Pavlos og dronning Frederica er stedt til hvile, har været udsat for groft hærværk.

Det royale gravsted, der mandag den 31. august var udsat for grov vandalisme. Billedet er fra den 6. marts 2014, hvor 50-årsdagen for kong Palos’ død blev markeret. Foto: Scanpix
Det royale gravsted, der mandag den 31. august var udsat for grov vandalisme. Billedet er fra den 6. marts 2014, hvor 50-årsdagen for kong Palos’ død blev markeret. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Mandag den 31. august kom ekskong Konstatin af Grækenland og eksdronning Anne-Marie med den glædelige nyhed, at deres yngste søn, prins Philippos, er blevet forlovet med schweiziske Nina Flohr.

Men bare timer senere kom det græske ministerium for kultur og sport så med en kongelig nyhed af knap så flatterende karakter.

Artiklen fortsætter under videoen

Det gravsted på Tatoi ved Athen hvor kong Konstantins afdøde forældre, kong Pavlos og dronning Frederica, er stedt til hvile, har været udsat for grov vandalisme. Et stort kors på det monument, der pryder gravstedet, er blevet væltet og knækket over i flere stykker.

Ministeriet oplyser ifølge Royal Central, at ugerningen blev opdaget af politiet under en rutinemæssig patrulje, og at der allerede er sat gang i planlægningen af en renovering af monumentet.

“I dag, under politiets eftermiddagspatrulje på Tatoi, blev der konstateret hærværk på gravmonumentet for kong Pavlos og dronning Frederica. Ministeriet blev straks informeret og planlægningen af en renovering er straks iværksat,” skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Græsk politi har indledt en efterforskning af sagen, men erkender, det bliver vanskeligt at finde de ansvarlige. Lokale, græske medier spekulerer i muligheden af, at angrebet er udført af anarkister.

Powered by Labrador CMS