Margrethe tager afsked med folkekær stjerne

tirsdag d. 10. januar 2017 kl: 11. 26 Af: Ritzau Fokus

Mandag den 16. januar modtager dronning Margrethe den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, i afskedsaudiens.

Efter knap fire år i Danmark er ambassadørperioden ved at udløbe for Rufus Gifford.

Gifford blev udnævnt til USA’s ambassadør i Danmark den 15. august 2013, men snart krydser den 42-årige amerikaner Atlanten og rejser tilbage til staterne efter sin tjenesteperiode.

Afskedsaudiens

Mandag den 16. januar modtager dronning Margrethe således Gifford i en afskedsaudiens på Christian den IX’s Palæ på Amalienborg klokken 11.30.

Det fremgår af det danske kongehus’ officielle kalender.

Margrethe fanget midt i menneskemængde

Nær ven af kongehuset

Den amerikanske ambassadør er en nær ven af kongehuset.

Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltog i bryllupsfesten, da Gifford giftede sig med dyrlægen Stephen DeVincent ved en ceremoni på Københavns Rådhus i 2015.

Brylluppet kunne blandt andet ses i et af afsnittene af den populære DR3-programserie “Jeg er ambassadøren”, som har skildret Giffords danske hverdag i både privaten og som amerikansk ambassadør i landet.

Det er ikke kun privat, at Gifford har minglet med de royale. Tidligere har kronprinsesse Mary deltaget i åbningen af en udstilling i anledning af 25-året for registeret partnerskab sammen med ambassadørparret.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu