Pensioneret prins drager på arbejdsrejse

onsdag d. 11. januar 2017 kl: 11. 51 Af: Ritzau Fokus

Trods sin titel som pensioneret er prins Henrik er rejst til det Sydøstasiatiske land Myanmar sammen med WWF Verdensnaturfonden.

Da dronning Margrethe i sin nytårstale i 2015 varslede, at prins Henrik ville trække sig fra sine officielle opgaver, undrede flere danskere sig over, hvad prinsen mon fremadrettet ville bruge sin tid på.

Den 82-årige prins er har dog langtfra lagt alle sine royale pligter på hylden for at nyde sit otium.

Det ser man på et billede fra det danske kongehus’ Instagram-profil.

På tur i Myanmar

Billedet viser prins Henrik, der er på tur i det Sydøstasiatiske land Myanmar, som han besøger sammen med WWF Verdensnaturfonden.

Det skriver kongehuset i billedteksten.

– Prins Henrik er i disse dage på rejse med WWF Verdensnaturfonden i Myanmar. Under rejsen besøger prinsen virksomheder og hører om WWF’s arbejde med beskyttelse af natur og truede dyrearter, skriver det danske kongehus på Instagram.

Prins Henrik er fortsat indlagt efter smerter i benet

Valget om at gå på pension betyder, at prins Henrik kun i et begrænset omfang tager del i de officielle opgaver.

Prinsen deltog i nytårskur

Prinsen havde dog besluttet sig for at deltage i årets nytårskur for regeringen, som løb af stablen på Amalienborg 1. januar.

– Prinsen har droslet ned. Men når der sker noget i huset, er han stadig vært, og det har han fulgt nøje, sagde tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen ifølge DR.

Se billedet af prins Henrik:

H.K.H. Prins Henrik er i disse dage på rejse med WWF Verdensnaturfonden i Myanmar. Under rejsen besøger Prinsen virksomheder og hører om WWF's arbejde med beskyttelse af natur og truede dyrearter. 📸 WWF ©

A photo posted by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu