Prins overrasker soldater i krig

mandag d. 10. november 2014 kl: 10. 42 Af: Ritzau Fokus
 
Prins Harry gjorde sidste år tjeneste i Afghanistan, hvor han fløj andenpilot i hærens kampfly.

Prins Harry gjorde sidste år tjeneste i Afghanistan, hvor han fløj andenpilot i hærens kampfly. Foto: Chris Radburn/AP

Engelske prins Harry besøgte britiske tropper i Afghanistan i anledning af Remembrance Day, søndag.

Mens den britiske kongefamilie lagde valmuekranse på regnvåde mindetavler i London, tilbragte den unge prins Harry den britiske mærkedag Remembrance Day under noget lunere himmelstrøg.

Prins har fødselsdag

Som repræsentant for sin farmor, dronning Elizabeth, besøgte han britiske udsendte soldater i Afghanistan. Her talte han til de soldater, der endnu er på posten i det krigshærgede land. det skriver Hello! Magazine.

Efterfølgende placerede prinsen en krans med de personlige mindeord: “Der findes ingen kærlighed større, end når man ofrer sit liv for sine venner. De vil aldrig blive glemt. Harry”.

I sin egenskab af kaptajn i hæren har prins Harry selv aflagt tjeneste i Afghanistan af to omgange. Den seneste udsendelse, som sluttede i starten af 2014, varede fire måneder. Her fløj prinsen andenpilot i et af hærens kampfly.

De sidste britiske soldater vil vende hjem inden årsskiftet, hvor Storbritannien nedlægger deres sidste base, Camp Bastian, i Helmanprovinsen i det sydlige Afghanistan.

Remembrance Day blev indført i Storbritannien og Commonwealth-landene efter slutningen af 1. verdenskrig for at mindes i de soldater, der faldt i krigen.

Dagen markeres traditionelt med mindekranse og parader, hvor den karakteristiske valmue, den såkaldte rememberance poppy, bæres på tøjet.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu