25-årig OL-medaljevinder stukket ihjel

fredag d. 20. juli 2018 kl: 10. 28 Af: Nicklas Skyum Clausen

Den 25-årige skøjteløber Denis Ten er blevet stukket ihjel under et røveri

Denis Ten, den første kazakhstanske skøjteløber, der har vundet en OL-medalje er død, stukket ihjel efter et røveri gik galt.

Knivstikkeriet skete, da to gerningsmænd forsøgte at stjæle sidespejlene fra Denis Tans bil i den kazakhstanske hovedstad Almaty, skriver The Guardian.

Denis Ten blev stukket i låret og tabte tre liter blod, skriver det kazakhstanske nyhedsbureau Inform.

– Denis Ten var en fantastisk kunstskøjteløber, en legende inden for sporten. Vores stolthed. Det er en utrolig tragedie og et uopretteligt tab, siger den kazakhstanske sport- og kulturminister Arystanbek Mukhamediuly ifølge avisen.

Mindes af sportens stjerner

Denis Ten vandt bronze ved OL i Sochi i 2014, og kom på podiet ved VM i både 2013 og 2015. Ved årets vinter-OL i Sydkorea opnåede han en 27. plads efter en skadesplaget sæson.

Ten hyldes nu på Twitter blandt sportens stjerner, hans tidligere kolleger. Blandt andet den amerikanske skøjteløber Mirai Nagasu, der i mange år var hans træningsmakker:

– Hans dedikation til træning var noget, jeg altid så op til. Det er svært at tro på, at han ikke længere er iblandt os, og at han ikke længere kan dele sit talent med os, skriver Nagasu.

Også skøjteløberen Adam Rippon fra USA udtaler sig om sin ven, Denis Ten:

– Han var så venlig over for alle og en kæmpe inspiration for mig og mange andre. Dræbt på gaden i Kazakhstan. Denis, tak fordi du viste us, hvordan man er en mester. Din tid hos os var alt for kort. Elsker dig for evigt, skriver Adam Rippon på Twitter.

Del din kommentar

Forsiden lige nu