80’er-legende i nyt internet-hit

torsdag d. 2. juli 2015 kl: 17. 14 Af: Ritzau Fokus
 

Rick Astley udgav popnummeret “Never gonna give you up” i 1987 og nummeret er blandt de mest sete musikvideoer på YouTube. Den er blevet set mere end 124 millioner gange. Foto: /free

Den britiske sanger optræder med et Bruno Mars-nummer og får endnu engang masser af opmærksomhed på internettet.

Den er god nok. Denne gang bliver du ikke ‘rickrolled’. Den britiske sanger Rick Astley optræder med Bruno Mars’ “Uptown funk” og fylder endnu engang internettet med sin store stemme.

Den 49-årige sanger optrådte lørdag til 80’er festivalen “Let’s rock London”, hvor han gav sine fans sin version af den funky popmelodi. Og ifølge amerikanske CNN bliver denne video også delt i stride strømme.

Popstjerne skabte orange kæmpefest

Rick Astley blev kendt i slutningen af 1980’erne, hvor han udgav popnummeret “Never gonna give you up”, som blev et kæmpehit i Europa og på de amerikanske hitlister. Sangeren blev også diskuteret på grund af sin lille skikkelse med den store soul-stemme, som ikke stemte overens med folks forestilling om vokalisten.

Men en internetbølge gjorde Rick Astley endnu mere kendt i slutningen af 00’erne – også for de unge mennesker, som ikke kendte til sangeren i forvejen. Det omstridte ‘rickrolling’-fænomen fik Rick Astley på alles læber igen.

Rick Astley gæstede radioprogrammet Go’ Morgen P3 i maj sidste år, hvor han selv beskrev internetfænomenet.

– Nogen sender dig et link på din mail, og så tror du måske, at det er en video, hvor en eller anden super, lækker pige smider sin bikini. Men så går videoen i gang og afspiller i stedet min musikvideo til “Never gonna give you up”, fortalte Rick Astley til Go’ Morgen på P3.

Rick Astley fik dog ros for, hvordan han tacklede vittigheden. Han gav udtryk for, at det var morsomt, og det vandt ham titlen som “Den bedste optræden på internettet” til MTV Awards i 2008.

– Det er bare en af de der underlige ting, hvor folk bare lader sig rive med, sagde Rick Astley til Los Angeles Times efter, at han vandt.

– Det er det, der er så fantastisk ved internettet, afsluttede han.

Om Astleys seneste optræden vil blive til endnu en internetvittighed må tiden vise. Rick Astley gæstede senest Danmark i juni sidste år.

Se Rick Astley optræde med “Uptown funk” på YouTube her: https://www.youtube.com/watch?v=b6HAIueUK9U#t=220

80'er-ikon giver koncert i Danmark

Og det omtalte internetfænomen her: https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu