Skip to main content

Dansk Metallica-medlem har fødselsdag

Den danske trommeslager kan 2. juledag fejre sin 54 års fødselsdag. Og det er ikke så lidt, Lars Ulrich har oplevet siden han kom til verden i 1963.

Lars Ulrich dannede Metallica i 1981 og bandet er still going strong. Tirsdag fylder han 54 år. Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)

Lars Ulrich dannede Metallica i 1981 og bandet er still going strong. Tirsdag fylder han 54 år. Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)

Den danske trommeslager i Metallica Lars Ulrich har fødselsdag. Han fylder 26. december 54 år.

Lars Ulrich blev født i Gentofte og boede med sin familie i Hellerup.

Flyttede til USA for at blive tennisspiller

I 1981 flyttede han til Los Angeles for at blive professionel tennisspiller, men planen blev ændret da han fandt ud af, at han hverken var god nok eller ville spille tennis.

Til gengæld fik han en ny drøm: han ville danne et band. Det blev senere til Metallica, skriver Wikipedia.

Dannede Metallica

I 1981 opfyldte Lars sin drøm; sammen med James Hetfield dannede de thrash metal-bandet Metallica. Han mødte James, efter han havde indsat en annonce i The Recycler, hvorefter han mødte Hugh Tanner.

Han havde sin ven James Hetfield med. Hugh Tanner forlod efter kort tid James og Lars, og Metallica var nu stiftet.

Han fik navnet “Metallica” fra en ven, Ron Quintana, som fandt på navne til et heavy metal-magasin han var ved at starte, og Metallica en af mulighederne, den anden var “Metal Mania”.

Lars opfordrede ham til at vælge Metal Mania, og beholdte så selv navnet Metallica.

Ulrich en pioner

Han blev kendt som en pioner inden for hurtig thrash metal-tromme beats ligesom på mange af Metallicas tidlige sange som Metal Militia fra Kill ‘Em All, Fight Fire With Fire fra Ride the Lightning, Battery fra Master of Puppets og Dyers Eve fra …And Justice for All.

Han er siden blevet kendt gennem bandets popularitet og sin trommeteknik.

Siden udgivelsen af The Black Album har Lars anvendt et mere fokuseret og præcist trommespil, og reduceret sine sæt, fra ni dele til syv.

I de sidste 15 år har Lars været under kritik for at have mistet fokus under diverse koncerter og live præstationer, hvilket har ført til at hans omdømme er blevet svækket.

Argumentationen for at hans niveau er faldet peger på hans forenkling af rytmiske sektioner live til diverse klassiske Metallica sange, som han tidligere kunne udføre.

På trods af flere kontroverser gennem bandets karriere, forbliver Lars Ulrich en af genrens mest populære personligheder.

Privatliv

Lars Ulrich er i sit tredje ægteskab, skrev BT tidligere i år.

Efter bruddet i 2012 med danske Connie Nielsen er han igen gift – med den 20 år yngre model Jessica Miller. Og hans far, tennislegenden Torben Ulrich, er flyttet ind som Lars’ genbo på en bakketop uden for San Francisco på den amerikanske vestkyst.

Lars Ulrich har i øvrigt en søn sammen med Connie Nielsen.

Kilde: Wikipedia/BT.

Del din kommentar