Skip to main content

Danskerne til kronprinsen: Bliv væk

Kronprins Frederik og det officielle Danmark bør ikke rejse til slutrunden i Qatar

Kronprins Frederik og det danske konghehus bør holde sig lang borte fra Qatar, mener et flertal af danskere.
Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021).

Kronprins Frederik og det danske konghehus bør holde sig lang borte fra Qatar, mener et flertal af danskere.
Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021).

Citathistorie: Altinget

Politikere, kongehuset og topembedsfolk bør blive væk, hvis Danmark kvalificerer sig til VM i Qatar.

Det mener et flertal af danskerne, viser en meningsmåling, Epinion har foretaget for Altinget.

39 procent erklærer sig helt enige i, at det officielle Danmark skal boykotte slutrunden, mens 21 procent er overvejende enige.

Blot 12 procent mener, at ministre og kongelige bør være på lægterne, hvis Danmark deltager ved slutrunden.

Klar besked

”Resultatet er usædvanlig klart, og det lægger naturligvis et pres på Mette Frederiksen og hendes regering, hvis man havde tænkt sig at sidde på lægterne og klappe af landsholdet. Man må sige, at det er et meget lille offer at bringe, hvis det officielle Danmark holder sig væk.

Det er et minimum, hvis politikerne mener kritikken af Qatar alvorligt,” vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Debatten om VM i Qatar har stået på i årevis, men tog for alvor fart i starten af 2021, da The Guardian kunne fortælle, at minimum 6500 migrantarbejdere havde mistet livet, efter Qatar fik tildelt slutrunden.

Vil ikke tage stilling endnu

Regeringen vil endnu ikke tage stilling til, hvordan man forholder sig til slutrunden.

“Vi har tidligere meldt ud, at vi tager beslutningen, hvis Danmark kvalificerer sig, og det er stadig vores linje,” siger Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, til Altinget.

Samtidig mener han, at der kan være gode argumenter for at sende det officielle Danmark afsted, såfremt landsholdet kvalificerer sig.

Dårlig beslutning

“Jeg vil gerne understrege, at jeg synes, det var en virkelig dårlig beslutning at placere en slutrunde i Qatar. Men når den nu er sket, skal man overveje, om det ville gøre en forskel, hvis eksempelvis danske ministre blev væk.

Ville Qatars ledere overhovedet opdage det? Det kan jeg godt være i tvivl om. Så måske er det i virkeligheden bedre at tage derned og så bruge det som en platform til at sætte fokus på problemerne i Qatar,” siger socialdemokraternes kulturordfører, Kasper Sand Kjær.

Del din kommentar