Skip to main content

DR-journalist afslører det værste ved korrespondentjob

Stéphanie Surrugue bor i Paris i Frankrig, men det er ikke alting, der er en dans på roser.

Stéphanie Surrugue bor i Paris i Frankrig, men det er ikke alting, der er en dans på roser. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix (Arkivfoto)

Stéphanie Surrugue bor i Paris i Frankrig, men det er ikke alting, der er en dans på roser. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix (Arkivfoto)

På samme måde som astronaut eller cowboy er det for mange mennesker en drøm at kunne få lov til at arbejde som korrespondent, måtte det være fra krigszonen eller en glamourøs storby.

Den dansk-franske journalist Stéphanie Surrugue er korrespondent i Paris i Frankrig.

Og selv om hun bor i byernes by, kan det være svært at være langt væk fra de personer, man holder allermest af.

– Noget af det værste – nej, det værste – ved at bo i udlandet, er det evindelige savn af ens yndlingsmennesker, skriver Stéphanie Surrugue i et opslag på Instagram.

På billedet sidder hun sammen med to venner i Indre København, og hun skriver, hvordan det er et år siden, at hun sidst så dem, men at de i den kommende weekend endelig skal ses igen.

I stedet for i Danmarks største by er det i Frankrig, at mødet med de to venner og endnu flere af Surrugues “favoritmennesker” skal bruge tid sammen.

– Det glæder jeg mig så meget til, skriver hun efterfulgt af et hjerte.

Flyttede i marts

Stéphanie Surrugue flyttede til Paris i marts i år som international korrespondent for DR. Tidligere var hun i korrespondent i USA og dækkede blandt andet præsidentvalget i 2016.

I maj fortalte hun til Alt for Damerne, hvordan det var forfriskende for hende at komme til Paris fra USA. I den franske hovedstad kan hun nemlig ryge, gå med pels og skal ikke altid forklare, hvorfor hun spiser ude hver aften og ikke har mand og børn.

Se Stéphanie Surrugues opslag her:

Del din kommentar