Skip to main content

Elsket TV-diva er død

Den ikoniske, italienske entertainer Raffaella Carra er død 78 år gammel

Den elskede italienske diva og entertainer Raffaella Carra er gået bort 78 år gammel. Foto: Scanpix/Cosima Scavolini / SplashNews.com

Den elskede italienske diva og entertainer Raffaella Carra er gået bort 78 år gammel. Foto: Scanpix/Cosima Scavolini / SplashNews.com

Raffaella Carra, der gennem årtier var en af ​​italiensk TVs mest elskede entertainere, er gået bort. Hun døde mandag den 5. juli i Rom efter længere tids sygdom.

Det skriver blandt andet Hollywood Reporter.

Med sin energiske tilstedeværelse og stærke, ‘sprøde’ stemme formåede Raffaella Carra, der fik tilnavnet ‘Dronningen af ​​italiensk tv’,  nærmest at lægge gaderne tomme, når hun var på skærmen.

For eksempel i 1980érne hvor hun medvirkede i TV-showet ‘Fantastico’ og omtrent 25 millioner italienere så med. Det var cirka halvdelen af den daværende befolkning.

Symbol på italiensk TV

Hun fik ganske ofte kredit for at benytte sexede kostumer og derved bidrage til italienske kvinders kropsbevidsthed og seksualitet. Hun kunne dog også stille op i en mere klassisk- og for hende – kedelig stil.

Italiens tidligere premierminster, TV-magnaten Silvio Berlusconi, er blandt de mange, der har erklæret deres store sorg over tabet.

I et opslag på Facebook kalder han Raffaella Carra for ‘et af symbolerne på italiensk tv’ og den måske mest elskede TV-personlighed.

– Hun vidste, hvordan man talte til forskellige forskellige generationer og havde evnen til altid at være opdateret med tiden uden nogensinde at bevæge sig ud i det vulgære, skriver han.

Hverken mand eller børn

Raffaella Carra, som for det meste bare blev kaldt Raffa, kom til verden i Bologna den 18. juni 1943. Hun startede sin karriere som sanger, danser og skuespillerinde allerede da hun stadig var barn.

Hun blev aldrig gift og fik heller ikke nogen børn.

Raffaella Carra blev 78 år.

Del din kommentar