Skip to main content

Endnu en Sound of Music legende død

Britiske Jean Bayless er død som følge af knoglekræft. Hun blev 88 år gammel

Jean Bayless ses her sammen med Roger Dann i Sound of Music. Foto: Polfoto/TOPFOTO/Ritzau Scanpix

Jean Bayless ses her sammen med Roger Dann i Sound of Music. Foto: Polfoto/TOPFOTO/Ritzau Scanpix

Den britiske skuespiller Jean Bayless, der havde hovedrollen som Maria i den originale West End produktion af ‘The Sound of Music er gået bort. Hun døde fredag den 5. februar 88 år gammel som følge af knoglekræft. Det skriver blandt andet BBC.

Dødsfaldet skete på nøjagtig samme dag som også canadiske Christopher Plummer, der spillede kaptajn Von Trap i film-musicalen af samme navn, gik bort.

Artiklen fortsætter under videoen

Jean Bayless fik for alvor gang i sin enestående karriere i midten af 1950’erne, da hun tog over efter Julie Andrews i forestillingen ‘The Boyfriend’ på Broadway i New York. Det var også dengang hun blev gift med David Johnson, som hun første gang mødte på Theatre Royal i Birmingham.

Parret boede i England, da hun blev bedt om at komme til New York for at aflægge audition i forbindelse med rollen som Maria i Sound of Music.

Det var i øvrigt Julie Andrews, der spillede sammen med Christopher Plummer i film-musicaludgaven, der havde premiere i 1965.

Hun havde gennem karrieren også adskillige roller i film. I den forbindelse vil hun ikke mindst blive husket for sin medvirken i serien Crossroad, der løb over de britiske TV-skærme fra 1964 og helt frem til 1988, og hvor hun var på rollelisten de sidste seks sæsoner.

Jean Bayless efterlader sig sønnerne Daniel og Adam og dertil fem børnebørn.

Del din kommentar