Skip to main content

Fem ikoniske Bond-biler

Der kan siges meget om James Bond karakteren. Blandt andet, at han har god smag når det gælder biler.

Der er næppe ret mange, der ikke kender James Bond, den britiske agent, der arbejder under nummeret 007. De to nuller dækker over, at han har ’tilladelse til at dræbe i tjeneste’.

Karakteren blev skabt af forfatteren Ian Fleming i 1953. Ialt har han udgivet 12 romaner og to noveller om den uovervindelige og charmerende agent.

I 1962 var der biografpremiere på den første James Bond film, ‘Dr. No, der havde Sean Connery i hovedrollen. Siden er der kommet yderlige 23 officielle biograffilm til. Den seneste, ‘Spectre’ med Daniel Craig i hovedrollen, havde premiere i oktober 2015.

Ud over Sean Connery og Daniel Craig har vi også set Timothy Dalton, Roger Moore samt Pierce Brosnan spille 007. Desuden den australske skuespiller George Lazenby, der havde rollen i en enkelt film, ‘On Her Majesty’s Secret Service’, fra 1969.

Men uanset hvem, der har været frontfigur, er der flere ting som er gået igen i alt, hvad angår James Bond. Ingen skurk på denne klode kan få bugt med ham, selv om det er lige ved og næsten i samtlige film. Agenten ender altid med at trække det længste strå.

En anden ting, der kendetegner ham er hans udsøgte smag, når det gælder kvinder. Han har til enhver tid været omsværmet af skønheder.

Heller ikke når det gælder biler går han på kompromis. For ham er kun det bedste godt nok. Flere af de biler, der er blevet benyttet i filmene er da også endt som rene ikoner.

I videoen over artiklen kan man se fem af disse eksemplarer.

Del din kommentar