Skip to main content

Fødselarens markante skifte

Efter at have fortalt børns historier i over 40 år på Vesterbro Ungdomsgård, laver Bo Schiøler nu musik til seniorer. Torsdag den 29. oktober fylder han 75 år.

Bo Schiøler er stadig en aktiv musiker. Den 20. oktober udkom han med en sangbog om den tredje alder samt cd’en “Rekviem for Kraka”. – Foto: Per Morten Abrahamsen/Free

Bo Schiøler er stadig en aktiv musiker. Den 20. oktober udkom han med en sangbog om den tredje alder samt cd’en “Rekviem for Kraka”. – Foto: Per Morten Abrahamsen/Free

– Jeg si’r hvæs, hvæs, riv, riv – at være baggårdskat det er et hundeliv.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Sådan lyder det velkendte omkvæd i den populære børnesang “Kattejammer rock” fra 1970’erne sunget af børn og unge fra Vesterbro Ungdomsgård i København.

Bag sangen stod musiker, komponist og dramatiker Bo Schiøler, der i mere end 40 år var drivkraften bag Vesterbro Ungdomsgårds opførelse af teaterstykker og musikudgivelser.

Den 29. oktober fylder Bo Schiøler 75 år, og musikken fylder stadig en stor del af hans liv.

Hvor børn og unges liv tidligere var i fokus, turnerer han i dag rundt med bandet Bo Schiøler & Skavankerne, der laver musik henvendt til seniorer.

Han grundlagde seniorbandet i 2014, og han er selv sanger og sangskriver.

Legendarisk kattejammer

Tre år tidligere var han stoppet på Vesterbro Ungdomsgård efter 44 år.

Børnene fra ungdomsgården og “Kattejammer rock” blev landskendt i midten af 70’erne, da DR sendte en udsendelse derfra.

Straks derefter strøg sangen til tops på hitlisterne, og pludselig turnerede Vesterbro-gruppen rundt i landet med koncerter.

– Det var ikke bevidst fra vores side. Vi lavede bare det, vi plejede. Vi prøvede ikke at please nogen. Vi skrev og sang om det, der var i og omkring os, sagde Bo Schiøler til Information i 2011 i forbindelse med hans afgang fra Vesterbro Ungdomsgård.

Han stoppede i protest mod tidsånden på ungdomsgården, hvor en ny ledelse havde andre prioriteter.

Udover sange og teaterstykker har Bo Schiøler også stået bag børnedigte og flere film med børnene fra Vesterbro.

For sit arbejde med Vesterbro Ungdomsgård har Bo Schiøler fået et hav af hæderspriser, og han blev i 2006 slået til Ridder af Dannebrogsordenen af Dronning Margrethe.

Del din kommentar