Skip to main content

Fra ingenting til Buster

Hitstjernen har både stået foran og bag kameraet på flere filmproduktioner, og det er en spændende udfordring.

Joey Moe har lavet soundtracket til ‘Buster’.(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Joey Moe har lavet soundtracket til ‘Buster’.(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Efter snart 15 år i musikbranchen, hvor han har hittet med sange som “Million” og “Jorden er giftig”, sprang Joey Moe for nylig ind i filmverdenen.

Han står bag sit helt egen kortfilm, har haft hovedrollen i en anden kortfilm og så er han instruktørassistent på den kommende nyversionering af “Busters verden”, som får premiere næste sommer.

Artiklen fortsætter under videoen

Og Joey Moe stopper ikke der, fortæller han på den røde løber til gallapremieren på det nye danske actiondrama “Shorta”.

– Jeg sidder og skriver i øjeblikket på noget nyt manuskript, så det er bare derudaf. Jeg skriver og skriver, og lige i øjeblikket tager jeg nogle filmkurser, fortæller han.

Han har netop færdiggjort genindspilningen af “Busters verden”, som slet og ret har titlen “Buster”.

Joey Moe blev hyret til at skabe soundtracket til den nye film, og så spurgte han selv folkene bag filmen, om de kunne bruge ham til noget mere.

– Det var lækkert, for jeg følte, jeg kunne stå lidt bag Martin Miehe-Renard (instruktøren, red.) og bare suge til mig, og samtidig have et ansvar, så det var den perfekte blanding af teori og praksis på samme tid, fortæller Joey Moe.

– Jeg har drømt om det længe. Så det var det, coronaen har kastet af sig af gode ting, hvis man kan sige det sådan.

Aflyst

Joey Moe skulle som mange af sine musikalske kolleger have været ude at optræde denne sommer, men koncerterne blev aflyst grundet coronapandemien.

– Jeg fik lidt et chok, og det gjorde noget ved mig. Det betyder så meget for mig at være i kontakt med fans derude, så bare at sidde derhjemme og pløje musik ud blev også lidt svært for mig, fortæller han.

– Man har masser af tid til at glo sig selv i spejlet, da vi blev fyret, som vi alle sammen blev, da koncerterne blev aflyst, og jeg har bare været igennem for mange ting til ikke at tage ved lære af dem, siger Joey Moe og uddyber:

– Jeg er kommet af ingenting i bedste proletar-stil fra Amager. Jeg har set korthuset vælte flere gange og lært at bygge noget andet op igen. Men det er lige svært hver gang, og der er ikke nogen sikkerhed.

På banen siden 2006

Joey Moe udgav sit første album, “MoeTown”, i 2006, men det var to år senere, han fik sit helt store gennembrud med monsterhittet “Yo-Yo”.

– Jeg fik på en måde mit comeback, og på samme tidspunkt faldt verden fra hinanden med finanskrisen, siger han og fortsætter:

– Hvis der kommer en krise igen, en anden krise, tænker jeg faktisk, at det hele nok skal gå. Jeg er stolt af og glad for, at jeg har kunnet bygge noget op ud af kriser. Jeg ville for eksempel aldrig kunne tage et par år fri og blive filminstruktør, for det sidder musikken for dybt i mig til.

Derfor har han nydt det ekstra meget at kunne kombinere musikken med filmens verden.

– Jeg har lagt min fulde dedikation i det. All in, som der står også på halsen, siger Joey Moe og peger på sin tatovering med ordene.

Del din kommentar