Skip to main content

Ikonisk far død med hjerteproblemer

Han har i årtier rørt hele marathon-verdenen. Onsdag gik han bort

Dick Hoyt, der ialt 32 gange gennemførte Boston Marathon skubbende sin multihandicappede søn Rick foran sig i kørestol, er død. Han blev 80 år gammel. Foto: Scanpix/Michael Dwyer

Dick Hoyt, der ialt 32 gange gennemførte Boston Marathon skubbende sin multihandicappede søn Rick foran sig i kørestol, er død. Han blev 80 år gammel. Foto: Scanpix/Michael Dwyer

Amerikanske Dick Hoyt, ikonisk far, der siden 1977 har betaget hele marathon-verdenen, er gået bort. Han sov stille ind i sit hjem i Holland i Massachusetts, USA,  onsdag den 17. marts efter i flere år at have kæmpet med hjerteproblemer.

Det oplyser familien ifølge People.

Dick Hoyt kom på alles læber da han tilbage i 1980 for første gang gennemførte Boston Marathon skubbende sin multihandicappede søn Rick i en kørestol foran sig. Siden var parret i flere årtier ‘fast inventar’ ved den årligt tilbagevendende begivenhed.

Mit handicap forsvinder

De har desuden også af flere omgange gennemført triatlon udfordringen forskellige steder i verden.

“Far led af en hjertesygdom, han kæmpede med i flere år og som desværre blev værre,” fortæller en af hans andre sønner til Associated Press ifølge People.

Boston Marathon traditionen for far og søn, der kaldte sig ‘Team Hoyt’ blev født i forbindelse med, at handicappede Rick satte sig for at bidrage til at indsamle midler til at betale medicinske omkostninger for en idrætsmand, der var blevet lammet fra taljen og ned i en ulykke.

”Når vi løber, får det mig til at føle, at mit handicap forsvinder,” sagde Rick til People i 2013, efter at parret havde konkurreret i mere end 1.000 løb sammen. Mange af disse marathon og triatlon.

I den gode sags tjeneste

Sammen lancerede far og søn ‘Hoyt Foundation’, der en nonprofitorganisation, der siden 1989 har hjulpet med at opbygge handicappede unges selvtillid og selvværd i USA.

Gennem deres løb har de desuden indsamlet mere end én million dollars til andre nonprofit organisationer, der arbejder til fordel for handicappede.

Alt i alt gennemførte far og søn Boston Marathon 32 gange med inden Dick Hoyt gik på pension i 2014.

Som en hæder til parret er der blevet rejst en statue af dem ved startlinjen til Boston Marathon.

Dick Hoyt blev 80 år gammel.

Del din kommentar