Skip to main content

Kendt rapper dræbt af skud

Den 23-årige svenske rapper Rozh Shamal er blevet skudt. Det formodes, at det er banderelateret.

Den svenske rapper Rozh Shamal er død efter en skudepisode. Svensk politi har anholdt en mand for drabet. Foto: Colourbox

Den svenske rapper Rozh Shamal er død efter en skudepisode. Svensk politi har anholdt en mand for drabet. Foto: Colourbox

Omkring klokken 23.00 fik svensk politi melding om skud i Blackenberg i den vestlige del af Stockholm. Det var dagens tredje skyderi i området. I nærheden af en lagerbygning fandt man en mand, der var blevet skudt.

Senere søndag aften meddeler politiet, at den mand, de fandt, er død af sine skader. Det var den 23-årige rapper Rozh Shamal, der var blevet skudt.

Det skriver Expressen.

Ikke voldelig

Rapperen Rozh Shamal har mere end en million streams på YouTube og Spotify. Hans sange handler for det meste om narkotikahandel og kriminalitet, selv om han ofte i starten af sine videoer erklærer, at han tager afstand fra vold.

Han er tidligere domme for blandt andet overfald og narkotika. Noget kunne tyde på, at netop narkotikahandel og kriminalitet generelt kan have en sammenhæng med hans død.

Kriminel storebror

Rozh Shamals storebror havde koblinger til et kriminelt netværk nord for Stockholm, som han introducerede sin lillebror for. I januar 2018 blev storebroren skudt tre gange i nakken, og sagen er fortsat uopklaret.

Ifølge storebroren skulle Rozh Shamal i 2014, da han og hans lillebror blev sigtet i en narkotikasag, ikke have en tilknytning til det kriminelle miljø.

Men mordet på Rozh Shamal kobles altså til banderelateret kriminalitet på trods af det.

En anholdt

Mandag morgen meddelte svensk politi, at de havde anholdt en mand i forbindelse med skudepisoden.

– Vi har anholdt en. Der findes naturligvis en del beviser, som er medvirkende til, at han er mistænkt. Vi håber, at mistankerne omkring ham styrkes yderligere, og at de til slut kan række til en faldende dom, siger Kommanderingschef for den indsats som svensk politi har tilknyttet sagen, Niclas Andersson til Expressen.

Kriminel gruppering

Det formodes, at manden, der er anholdt, er en 25-årig mand, der beskrives som værende i toplaget af den kriminelle gruppering Dödspatrullen. Siden 2015 har Dödspatrullen lagt i blodig konflikt med en rivaliserende gruppering Shottaz.

For knap en måned siden blev to personer med relation til Shottaz skudt i København. Siden er en af kernemedlemmerne i Dödspatrullen blevet anholdt i Aarhus, mistænkt for at være medvirkende til drabene i København.

Men svensk politi vil ikke bekræfte, at mordet på Rozh Shamal har en sammenhæng mellem de to grupperingers rivalisering. Politiet kender endnu ikke baggrunden for skyderiet, men det er naturligvis noget af det, som de undersøger.

Del din kommentar