Skip to main content

Kommer til Danmark

Verdensbandet Metallica optræder på Copenhell som den eneste nordiske koncert næste år.

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022. Foto: Scanpix.

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022. Foto: Scanpix.

Metallica, verdens vel nok største metalband, skal spille på festivalen Copenhell som deres eneste nordiske koncert næste år.

Det fremgår af festivalens hjemmeside.

Det er en “fuldstændig gigantisk ære” at præsentere Metallica, lyder det fra festivaldirektøren.

– Folk har nu i flere år hungret efter at komme på festival, og de har beholdt deres billetter i troen på, at vi nok skulle vende hårdt tilbage.

– Og så gør vi det med det største band i rock- og metalmusikkens historie og med en af de stærkeste festivalplakater på dansk jord nogensinde, siger festivaldirektør Jeppe Nissen i en pressemeddelelse.

Store navne på plakaten

Iron Maiden, Kiss, Judas Priest, Korn og danske D-A-D samt en række andre optræder ligeledes på festivalen næste år.

Danske Lars Ulrich og hans bandmedlemmer har aldrig tidligere optrådt på Copenhell, der blev afholdt første gang i 2010.

Festivalen afholdes på Amager, som Metallica har et særligt forhold til, da bandet fik produceret tre albummer på øen, herunder “Master of Puppets” fra 1986, der regnes som et af de bedste albummer nogensinde verden over.

Metallicas koncert finder sted onsdag den 15. juni 2022 og markerer dermed en opgradering af festivalens “opvarmningsdag” til en fuld festivaldag, så festivalen fra og med næste år bliver afholdt over fire dage.

Del din kommentar