Kongehus afslører helt særlig opskrift

Er du god til at bage kan du spise scones som de kongelige.

Udgivet Opdateret

Når dronning Elizabeth hvert år samler 500-600 mennesker, der har gjort en særlig indsats for Storbritannien til havefest på Buckingham Palace i London, så får de blandt andet serveret scones.

Indtil nu har opskriften på de særlige scones været en hemmelighed – men ikke længere.

I et opslag på det sociale medie Instagram afslører det britiske kongehus nemlig opskriften på de særlige scones. Det betyder, at du nu selv kan bage dem og lege kongelig havefest med de lækre boller, der oprindeligt kommer fra Skotland.

Her er opslaget på instagram:

Og opskriften er faktisk ikke så svær

Ingredienser

500 gram hvedemel
28 gram bagepulver
94 gram smør
86 gram sukker
2 æg
140 ml kærnemælk
100 gram sultanaer

Fremgangsmåde

Scones

Scones er boller af hvedemel, æg, sukker, salt og bagepulver.

Scones kommer oprindelig fra Skotland, hvor de blev bagt på en jernpande over ild.

Kilde: Den Store Danske/lex.dk.

null

Mel, bagepulver, smør og sukker æltes sammen, indtil det er blevet til krummer.
Pisk æg og kærnemælk og tilsætte blandingen den første skål.
Bland det hele til det er blevet en glat dej.
(Valgtfrit) tilsat sultanaerne.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
Når dejen har hvilet, skal den rulles ud, så den er 2,5 centimeter tyk, og skæres i den ønskede form.
Lad dejen hvile yderligere 20 minutter og pensel den med æg. Tænd for ovnen på 180 grader.
Efter hviletiden skal de bages i ovnen i 10-12 minutter.
Ifølge kongehusets opskrift kan de færdige scones pyntes med creme og syltetøj.

God appetit

Powered by Labrador CMS