Skip to main content

Kontroversiel film får anderledes premiere

Spillefilmen "Krudttønden" fik premiere, kort før landets biografer lukkede ned som følge af coronakrisen.

Krudttønden danner rammen om det seneste danske terror-anslag. Foto: Scanpix

Krudttønden danner rammen om det seneste danske terror-anslag. Foto: Scanpix

Dramafilmen “Krudttønden” om terrorangrebet i København i 2015 nåede kun at blive vist på det store lærred i en uge, før landets biografer lukkede ned som følge af coronasituationen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Derfor har SF Studios, som står for distributionen af filmen, nu valgt at gøre “Krudttønden” tilgængelig digitalt for at give filmen en større udbredelse. Det oplyser filmselskabet i en pressemeddelelse.

– Vi har siden lukningen af biograferne arbejdet på en løsning, som medførte, at “Krudttønden” kunne blive tilgængelig på de digitale platforme, nu livet i biograferne blev så kort. Hele filmbranchen står i en ulyksalig situation, som kræver, at vi tænker alternativt, udtaler distributionschef hos SF Studios, Frederik Juul, i pressemeddelelsen.

Han understreger dog, at der er tale om en ekstraordinær situation, og at SF Studios under normale omstændigheder ikke ville fravige perioden på 122 dage, som der normalt skal gå fra en film har premiere i biograferne, til den må udkomme på digitale platforme.

Inspirereret af terror

“Krudttønden” er instrueret af Ole Christian Madsen, og handlingen er inspireret af de virkelige hændelser omkring angrebet på Krudttønden og Københavns Synagoge i København i februar 2015, og filmen har blandt andre Nikolaj Coster-Waldau, Lars Brygmann og Jakob Oftebro i de bærende roller.

Filmen fik biografpremiere torsdag den 5. marts i 99 biografer landet over og nåede at sælge godt 15.000 billetter.

Og det er den helt rigtige beslutning at gøre “Krudttønden” tilgængelig digitalt, mener administrerende direktør hos Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard.

– “Krudttønden” gik kun i en meget begrænset periode i biograferne. Det er en film med væsentlig kulturel betydning, som fortjener et stort publikum. Det kan filmen få nu, når den udkommer digitalt. Det er en rigtig og ansvarlig beslutning at distribuere filmen på digitale platforme, og jeg håber, at det vil få stor betydning for filmens udbredelse, udtaler han i pressemeddelelsen.

“Krudttønden” udgives fra torsdag den 9. april på SF Anytime, Blockbuster, Viaplay, Apple TV (iTunes), Rakuten TV, Google Play, Canal Digital og Playstation Store.

Del din kommentar