Skip to main content

Kronprinsen forlader OL komité

DIF ærgrer sig

Tid til afgang fra OL. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tid til afgang fra OL. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik skal ikke længere være aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Kronprinsen har selv besluttet at stoppe som aktivt medlem, og beslutningen træder officielt i kraft ved komitéens generalforsamling i slutningen af juli lige inden OL.

Kronprinsen blev valgt som dansk medlem af IOC i 2009 og genvalgt i 2017. Han har ønsket et passivt medlemskab af komitéen, men det skal bestyrelsen i IOC tage stilling til.

Hos Danmarks Idrætsforbund, som også er national olympisk komité, er meddelelsen om, at Kronprinsen stopper som aktivt medlem af IOC, blevet modtaget med anerkendelse.

Anerkender beslutningen

– I DIF har vi sat utrolig stor pris på samarbejdet med Kronprinsen om udviklingen af både OL og international idræt, og det har skabt stor værdi at have ham så centralt placeret. Derfor er der al mulig grund til at takke Kronprinsen for hans fornemme indsats, siger Niels Nygaard, formand for DIF.

– Kronprinsens indsigt i – og indsats for idrætten er uvurderlig. Udover hans internationale arbejde i IOC er han dybt engageret i dansk idræt. Kronprinsen er en vigtig del af fundamentet bag Royal Run, og derudover er han bl.a. med til at brede de olympiske værdier ud gennem Skole OL. Her fortsætter hans engagement, hvilket glæder os fastslår Niels Nygaard.

Ærgrer sig

Selvom man i DIF ærgrer sig over, at Kronprinsen stopper som aktivt medlem af IOC, så respekterer og anerkender organisationen til fulde beslutningen.

– I DIF er det en del af vores internationale strategi at få danskere valgt til internationale topposter. Derfor skal vi i gang med et solidt arbejde, hvis vi skal lykkes med at få en ny dansker udpeget til IOC. Dét bliver ikke nemt, men vi vil gøre et helhjertet forsøg, for det er et vigtigt hverv understreger Niels Nygaard.

Del din kommentar