Skip to main content

Kronprinsen tvunget til at aflyse

Fem dages karantæne giver løbsarrangører problemer, og derfor aflyses premieren på Nuuk-udgaven af Royal Run

Kronprins Frederik er idémand bag Royal Run og har deltaget flere gange, men nu er løbet altså ramt af en aflysning. Foto: Kongehuset/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik er idémand bag Royal Run og har deltaget flere gange, men nu er løbet altså ramt af en aflysning. Foto: Kongehuset/Ritzau Scanpix

Arrangørerne bag motionsløbet Royal Run har set sig nødsaget til at aflyse løbet i september i Grønland.

Det oplyser en af løbsarrangørerne, Danmarks Idrætsforbund.

– Vi ærgrer os voldsomt og beklager dybt, at vi desværre må aflyse løbet i Grønland i år.

– Vi vil gerne gøre det så godt som muligt, og der spænder coronarestriktionerne ben for os, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i idrætsforbundet og medlem af styregruppen for Royal Run.

Har ventet længe

Løbene gennemføres som planlagt de øvrige steder. Det gælder København/Frederiksberg, Aalborg, Odense, Sønderborg samt Bornholm.

Royal Run blev aflyst sidste år grundet coronasituationen. Men i år er løbet tilbage, og for første gang skulle der også være Royal Run i Grønland.

Det er det nuværende krav om karantæne i fem dage, når man rejser til Grønland, som er den primære årsag til aflysningen.

– Man ryger ind i fem dages karantæne, og det giver problemer for os, når vi også har de øvrige løb, vi skal forberede, siger Morten Mølholm Hansen.

Spørgsmål: Men karantænereglerne kan jo være lempet i Grønland til september?

– Vi har allerede ventet længe, og det kan nok være svært for folk at sætte sig ind i, at der er tale om kæmpemæssige forberedelser.

– I forvejen er vi presset til arrangementerne i de øvrige byer, og så har vi været nødt til at træffe en beslutning, siger Morten Mølholm Hansen.

Håber på nyt løb

Nu håber arrangørerne, det bliver muligt at afholde en udgave i den nordligste del af Rigsfællesskabet til næste år.

– Sidste gang var vi på Færøerne, og nu skulle det så være Grønlands tur. Men vi skal nu nok komme derop alligevel.

– Løbet vil jo fortsætte hvert år, så det skal vi nok finde ud af. Jeg tror trods alt, at det bedste er, at vi får et flot og velforberedt Royal Run. Det er det hensyn, vi først og fremmest tager, siger Morten Mølholm Hansen.

Grønland er sluppet nådigt gennem coronakrisen uden døde. Men i foråret steg smitten, og det førte til skærpede restriktioner i forbindelse med indrejse.

Status er ifølge mediet KNR, at der har været 51 smittede. Af dem er 50 raskmeldt.

Royal Run afholdes 12. september 2021. Det blev afholdt første gang i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

En lang drøm

Da kronprins Frederik fyldte 50, havde han en drøm om at samle Danmark på en anderledes måde i fejringen af hans runde fødselsdag. Det mundede ud i motionsløbet Royal Run, som blev afholdt i flere danske byer.

Arrangementet bliver afholdt for at give folk mulighed for at motionere sammen på det niveau, de føler, de kan holde til, og det er blandt andet derfor, der er mulighed for, at familier kan tage barnevognen med på deres rute.

Valget af Grønland var baseret på at give den grønlandske del af rigsfællesskabet mulighed for at deltage i Royal Run.

Del din kommentar