Ydmyget med tenniscifre

Silkeborg var overlegen i alle spillets facetter, da holdet vandt med 6-0 ude over Sønderjyske i Superligaen

Silkeborg-angriberen Nicklas Helenius scorede to gange i sejren over Sønderjyske.
Udgivet Opdateret

Oprykkerne fra Silkeborg uddelte store stryg i Superligaen, da holdet søndag vandt med hele 6-0 ude over Sønderjyske efter en overlegen præstation.

Silkeborg var bedst fra start til slut mod et svagt Sønderjyske-hold, som slet ikke fik truet det velspillende udehold.

Gæsterne kørte i store perioder rundt med et rådvildt hjemmehold, som ofte var på glatis defensivt og samtidig var totalt ufarligt offensivt.

Især Silkeborgs offensivprofil Nicolai Vallys var storspillende og bød ind med tre scoringer, mens angriber Nicklas Helenius scorede to.

Med sejren slår Silkeborg et hul på syv point ned til holdene uden for top-6, mens Sønderjyske ligger nummer 11.

SønderjyskE

Sønderjyske Elitesport (SønderjyskE) blev dannet i 2004 som en overbygning mellem Haderslev FK og en række eliteklubber fra andre sportsgrene i det sønderjyske, herunder ishockeyklubben Vojens Ishockeyklub og kvindehåndboldklubben IK Sønderjylland.

Kort tid efter, i 2005, rykkede klubben op i Superligaen, men måtte allerede året efter tage turen ned i 1. Division igen.

Efter to års tilløb rykkede man i 2008 op i Superligaen igen, hvor SønderjyskE har været lige siden.

Klubben har siden bidt sig fast som en fast del af rækken, og har også spillet med i den sjovere ende af tabellen. Klubbens pokalskab kom for alvor i brug, da man i 2020 vandt pokalfinalen mod AaB.

SønderjyskE spiller deres hjemmekampe på Sydbank Park i Haderslev, der huser 10.100 tilskuere, heraf 5100 siddepladser.

Kilder: soenderjyske.dk/Wikipedia

Silkeborg lagde bedst ud, og efter 12 minutter kom angriberen Nicklas Helenius til kampens første store chance, da han var helt fri efter en fejl i hjemmeholdets defensiv, men sendte bolden forbi mål.

Fem minutter senere forsøgte Silkeborg-profilen Nicolai Vallys sig med et spark uden for feltet og lagde på fornem vis bolden i nettet til en fortjent føring til gæsterne.

Sønderjyske fik efter scoringen en anelse bedre fat, men Silkeborg havde styr på sagerne og var fortsat farligst.

Mere bulder

Gæsterne kom buldrende ud til anden halvleg, da Nicolai Vallys efter bare et minuts tid headede bolden i kassen til 2-0.

Silkeborg fortsatte ufortrødent dominansen efter 2-0-scoringen, og Nicklas Helenius øgede knap halvvejs i halvlegen til både 3-0 og 4-0 med to scoringer med fem minutters mellemrum.

Nicolai Vallys scorede sit tredje mål i kampen med knap et kvarter igen, inden Frederik Carstensen kort før tid lukkede festen til 6-0.