Skip to main content

Lauge fylder 30

Rasmus Lauge, der søndag 20. juni fylder 30 år, har blandt andet vundet EM og VM med Danmark, men skader har også fyldt meget i håndboldprofilens karriere

Rasmus Lauge spillede en stor rolle på herrelandsholdet, der i januar 2019 vandt Danmarks første VM-guld i historien. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Rasmus Lauge spillede en stor rolle på herrelandsholdet, der i januar 2019 vandt Danmarks første VM-guld i historien. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Rasmus Lauge lod sig i januar 2019 hylde på Rådhuspladsen, efter at han havde vundet karrierens nok største triumf med det danske håndboldlandshold, der netop havde sikret sig VM-guld.

To år senere – i januar i år – kunne landsholdet også fejre VM-guld, men denne gang var det uden playmakeren, der godt en måned forinden var blevet ramt af en korsbåndsskade.

Det har nærmest været symptomatisk for Lauges karriere, at succes og skadesperioder har afløst hinanden.

Søndag 20. juni fylder den uheldige håndboldprofil med blandt andet EM-guld, VM-guld og fire korsbåndsskader på cv’et 30 år.

Startede karrieren i det midtjyske

Lauge startede karrieren i Bjerringbro-Silkeborg og blev hurtig en stor profil på holdet.

Talentet førte ham til de tyske storklubber THW Kiel og Flensburg-Handewitt, hvor han vandt mesterskaber og i 2019 blev kåret til årets spiller i Bundesligaen.

Samme år skiftede Lauge til ungarske Veszprem, hvor han netop har forlænget kontrakten til sommeren 2024.

En af årsagerne til skiftet var at spille i en mindre hård liga, end hvad den tyske bød på, for at skåne kroppen mest muligt, så der også var overskud til landsholdet.

Debut på landsholdet i 2010

Lauge debuterede i de rød-hvide farver i april 2010, og samme år blev han udtaget som reserve til Ulrik Wilbeks VM-trup og blev skiftet ind på holdet, da Thomas Mogensen blev skadet.

Han gjorde et godt indtryk på landstræneren og blev udtaget fra start ved EM i 2012, som endte med dansk triumf.

I begyndelse var han jokeren på landsholdet, der kunne gå på banen og trylle de helt store afslutninger frem, når stamspillerne ikke ramte dagen.

Hurtigt blev han dog en mere fast spiller i startopstillingen, og ved VM i 2019 var han helt central i Danmarks historiske bedrift.

Ramt af skader

Men skaderne undervejs har også betydet, at Lauge gik glip af den danske OL-triumf i 2016, og i år ser det heller ikke for lyst ud i forhold til playmakerens OL-chancer.

I alt er det hidtil blevet til 126 landskampe og 317 mål.

Privat er Lauge gift med Sabrina Jepsen, og sammen har de to børn fra 2017 og 2019.

Del din kommentar