Skip to main content

Mary om sin mand: -Nogle gange er han for nem

Sammen har de fire børn, og selv om de er enige om det meste, så er der også uoverensstemmelser, når det kommer til opdragelse, fortæller kronprinsparret.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er enige om, at det er deres forskelligheder, som gør dem til et godt forældrepar for deres fire børn. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er enige om, at det er deres forskelligheder, som gør dem til et godt forældrepar for deres fire børn. Foto: Henning Bagger/Scanpix

De er forskellige i deres tilgang, men det er forskellighederne, som giver dem spændvidde og balance som forældrepar.

Det fortæller kronprinsesse Mary i bogen “Under bjælken”, der udkommer onsdag og er et portræt af kronprins Frederik.

Mary er stringent og systematisk

Det royale par har sammen fire børn.

I den nye bog fremgår det, at kronprinsessen er stringent og systematisk i forhold til børneopdragelse, mens kronprinsen er mindre struktureret.

Mary: Frederik kan være for nem

Til tider har de royale børn også held med at overtale deres far, som med kronprinsessens ord kan være lidt for nem.

– Hvis man spørger nok, så giver han nogle gange efter og holder ikke fast i det, vi har aftalt.

– Jeg kan komme ind i stuen sent om aftenen, og så sidder de alle sammen der i sofaen med deres skærme omkring far. Meget hyggeligt, men hvad så med principperne? På det punkt er Frederik mere afslappet, og så ender jeg med at være den strenge, siger kronprinsessen i bogen.

Frederik er nærværende til børnene

Hun roser sin mand for at være meget nærværende i sin tilgang til parrets fire børn.

– Han giver sig tid til dem og sørger for, at de alle fire bliver set og hørt. Og på de fleste større principielle linjer giver han heldigvis ikke efter, men står fast, fortæller kronprinsesse Mary.

Selv fortæller kronprins Frederik, at han et eller andet sted ser sig selv som patriark, og at særligt hans bror har inspireret ham i sin tilgang til børneopdragelse.

– Det var jo første gang, jeg så en kongelig starte en familie op, og det synes jeg, min bror gjorde rigtig godt.

– Det var en fornøjelse at se ham og Nikolai (prins Nikolai, red.) sammen, da han var lille. Da begyndte jeg at sige til mig selv, at mine børn skulle have en mere nærværende opdragelse end den, jeg selv har fået, siger kronprinsen i bogen.

“Under bjælken” udkommer 1. november.

/ritzau/

Del din kommentar