Skip to main content

Mary uddelte priser til skarpe hjerner

Kronprinsesse Mary og Tommy Ahlers uddelte millioner af kroner til dygtige unge forskere.

Kronprinsesse Mary har tidligere mødt uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers. Foto: Scanpix

Kronprinsesse Mary har tidligere mødt uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers. Foto: Scanpix

Hvert år modtager en række danskere prisen EliteForsk, der gives til fem af Danmarks mest talentfulde yngre forskere. De hyldes for deres fremragende forskningsresultater, der skaber opmærksomhed i både ind og udland. Forskningen er sket indenfor sundhed, naturvidenskab og statskundskab.

Den 28. februar blev i alt fem forskere hædret med 1,2 millioner kroner for deres forskningsresultater. Den ene million er øremærket til forskningsaktiviteter, mens de resterende 200.000 kroner er en personlig hæderspris. Priserne blev uddelt af kronprinsesse Mary og forskningsminister Tommy Ahlers – arrangementet blev afholdt i Operaen i København.

– I dag hylder vi de bedste. De allerdygtigste inden for deres forskningsområde. Prismodtagerne arbejder med til at løse store samfundsudfordringer, gøre os sundere og gøre os klogere på os selv og samfundet. Forskerne modtager EliteForsk-priserne for deres flotte resultater og for deres utrættelige arbejde for at nå resultater trods de forhindringer og omveje, som er et grundvilkår i al forskning, og når man vil skabe noget nyt, lød det fra Tommy Ahlers i en pressemeddelelse.

Men som om at de fem hovedpriser ikke var nok, så blev der også givet 20 rejsestipendier fra EliteForsk til ph.d-studerende af en værdi på 200.000 kroner stykket.

Det danske kongehus har også selv delt en opdatering om den storslåede pris regn på Instagram, hvor man kan se Mary, Tommy Ahlers og de fem prisvindere.


Del din kommentar