Skip to main content

Marys designer klar til stor udfordring

Designeren Jesper Høvring, der er kendt for en lang række smukke kjoler, som blandt andre kronprinsesse Mary har båret, er på vej ud på en bogstaveligt talt stor opgave.

Her ses Jesper Høvring og kronprinsessen ved et modeshow på Hotel D’Angleterre i 2016. (Foto: Scanpix)

Her ses Jesper Høvring og kronprinsessen ved et modeshow på Hotel D’Angleterre i 2016. (Foto: Scanpix)

Den berømte designer Jesper Høvring, der vel nærmest kan kalde kronprinsesse Marys foretrukne, er på vej ud på en stor udfordring.

Søndag rejser han til Tanzania, hvor han sammen med en delegation fra velgørenhedsorganisationen Climb for Charity skal prøve kræfter med Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Organisationen samler ind til Børneulykkesfonden, og Høvrings bidrag går nærmere betegnet til noget, der hedder Legeheltene.

Og det ligger designeren meget på sinde, at pengene går til værdigt trængende i hans nærmiljø, frem for et rejseselskab:

– Jeg støtter noget med børn hvert år. Det giver mening for mig at støtte børn, og gerne lokalt. Og så synes jeg også, det ville være lidt kedeligt ‘bare’ at støtte med et pengebeløb, siger Jesper Høvring til Kendte.dk.

Det ser i øvrigt ud til, at andre end designeren selv også synes, det er en sjov idé – i skrivende stund er han blevet støttet med næsten 100.000 kroner, fremgår det af hans side på Climb for Charity.

Donationer til Høvrings tur op ad bjerget kan i øvrigt sendes på Mobilepay på nummeret 56 187.

Praktisk klædt – men der er også en grænse

Jesper Høvring er godt nok bedst klædt for de kjoler, han kreerer til andre, men han er nu også selv en ganske velklædt mand.

Forfængeligheden må han dog skrinlægge for en stund, fortæller han:

– Jeg er jo nødt til at være klædt på efter forholdene, så det er med vandrestøvler og vandretøj og det hele, siger han.

Men der er alligevel en grænse. Vandreklassikeren med bukser, der kan lynes af og blive til shorts er alligevel for vidt at gå, griner han.

Bliver en prøvelse

Det er såmænd ikke fordi, Jesper Høvring bekymrer sig for, om han kan holde til sin afrikanske udfordring rent fysisk.

Han træner og løber en del, så der er han dækket fint ind. Til gengæld har han aldrig befundet sig i Kilimanjaros 5.895 meters højde før:

– Højden bliver en udfordring, og det gør det også at skulle lære 30 nye mennesker at kende samtidig, siger Jesper Høvring, der dog glæder sig.

– Jeg ville gerne være mere buddhistisk, gå caminoen og den slags-  så her får jeg en mulighed for at gå og tænke, samtidig med, jeg gør noget godt for andre, siger Jesper Høvring til Kendte.dk.

Del din kommentar