Skip to main content

Matador opnår særlig international hæder

Det vækker begejstring hos Rosa Eskelund, der står bag.

Lise Nørgaard var med, da Korsbæk blev afsløret for offentligheden. Foto: Roses Forever.
Lise Nørgaard var med, da Korsbæk blev afsløret for offentligheden. Foto: Roses Forever.
Sådan ser Korsbæk/The Matador ud. Foto: Roses Forever.
Sådan ser Korsbæk/The Matador ud. Foto: Roses Forever.

Lise Nørgaard og tv-serien Matador lever et helt liv væk fra tv-skærmen, blandt andet som Korsbæk på Bakken, spil og såmænd også blomster, og sidstnævnte er for nyligt blevet hædret med en særlig pris, hvilket vækker begejstring hos blomstens mor, Rose Eskelund.

Artiklen fortsætter under videoen

Roses Forever, der er ejet af blandt andet Rosa Eskelund, skriver i en pressemeddelelse, at rosen Korsbæk, der internationalt kendes som The Matador, har modtaget en guldmedajle ved en konkurrence i Schweiz, hvor rosens hårdførhed testes ved, at blomsten over en to år lang periode må klare sig med det, naturen bidrager med af vand og næring. Rosen må i perioden ikke modtage hjælp i form af vand og gødning, og Rosa Eskelund er derfor særligt glad for anerkendelsen.

– Det betyder meget at vide at de haveroser jeg sender på markedet også er afprøvet og har bestået internationalt, siger Rosa Eskelund i pressemeddelelsen.

Flere blomster

Blomsten er én af to af Rosa Eskelunds kreationer, der blev hædret med medaljer. Den anden rose, i Danmark kendt som Fru Nørby, og som internationalt er kendt som Royal Diva, fik en bronzemedalje, og Roses Forever skriver i pressemeddelelsen, at målet for en blomst altid er, at den skal kunne sælges af rose-gartnere over hele verden.

Rosen Korsbæk og rosen Fru Nørby er i øvrigt langt fra de eneste af Rosa Eskelunds kreationer, der er blevet navngivet efter store danske personligheder, eller den danske kulturarv.

I sommeren 2018 kom det frem, at Rosa Eskelund havde æret Prins Henrik, der døde den 13. februar 2018, med rosen ”Prins Henrik.” Blomsten findes i dag blandt andet på Fredensborg Slot.

Del din kommentar