Skip to main content

Minister i krig med TV2-profil

Transportminister Ole Birk Olesen anklager politisk kommentator Michael Kristiansen for skjult lobbyisme.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har set sig sur på politisk kommentator hos TV2 Michael Kristiansen (billedet) – og omvendt. Foto: Per Arnesen/TV2.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har set sig sur på politisk kommentator hos TV2 Michael Kristiansen (billedet) – og omvendt. Foto: Per Arnesen/TV2.

Der bliver næppe sendt julekort mellem transportminister Ole Birk Olesen (LA) og politisk kommentator hos TV2 Michael Kristiansen.

Ole Birk Olesen angriber i tirsdagens udgave af Ekstra Bladet kommentatoren, beskylder ham for skjult lobbyisme og for at forsøge at vælte ham som minister.

Det er Michael Kristiansens dobbeltrolle som politisk kommentator og lobbyist for erhvervslivet, som ministeren finder kritisabel.

Ansat som lobbyist hos Scandlines

Ifølge Ekstra Bladet er Michael Kristiansen ansat som lobbyist af rederiet Scandlines til at påvirke beslutningen om Femern-forbindelsen. Den har Ole Birk Olesen som transportminister ansvaret for.

Michael Kristiansen har forsøgt at få en aftale med ministeren om et møde om Femern-forbindelsen på vegne af Scandlines. Men det har Ole Birk Olesen afvist.

Samtidig har der verseret en konflikt i medierne mellem Ole Birk Olesen og Scandlines, og så er det, at balladen begynder.

– TV2’s seere får ikke at vide, at den politiske ekspert i studiet har et horn i siden på mig, fordi jeg ikke vil hjælpe ham med at tjene penge på hans lobbyvirksomhed, siger Ole Birk Olesen til Ekstra Bladet.

– Han kan måske ikke tjene de penge, som han ellers ville kunne tjene.

– Det kan resultere i, at han vil prøve at få mig fjernet som minister – og så i stedet få en transportminister, som vil være interesseret i at holde møder med ham, siger Ole Birk Olesen.

Michael Kristiansen har firmaet Kristiansen+Partners.

Han er mest kendt for TV2 News-programmet “Tirsdagsanalysen med Mogensen & Kristiansen”.

Her har han som politisk kommentator flere gange kaldt Ole Birk Olesen for uduelig som minister.

Afviser dobbeltrolle

Den kritik holder Michael Kristiansen fast i. Og han afviser kritikken om sin dobbeltrolle.

– De to ting har ikke noget med hinanden at gøre. Man behøver ikke at være professor i politik for at gennemskue, at Ole Birk Olesen muligvis er en af de mest uduelige ministre, som vi nogensinde har haft, siger Michael Kristiansen til avisen.

Ifølge Mark Ørsten, professor i journalistik ved Roskilde Universitet, burde TV2 have oplyst seerne om Michael Kristiansens økonomiske interesser.

Ellers kan der sættes spørgsmålstegn ved TV2’s troværdighed, vurderer professoren over for Ekstra Bladet.

Ulla Pors, kanalchef for TV2 News, ser ingen problemer i sagen. Til avisen konstaterer hun, at der ikke tales om Femern-forbindelsen i programmet.

/ritzau/

Del din kommentar