Skip to main content

Opkaldt efter farfar: I dag har prins Henrik fødselsdag

Prins Henrik har været igennem et turbulent år med coronanedlukning i Paris og sin fars blodprop i hjernen

Prins Henrik er også sommetider med sine forældre ude i officielle ærinder. Her ses prinsen med sin far, prins Joachim, til åbningen af Copenhagen Historic Grand Prix i 2018. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Prins Henrik er også sommetider med sine forældre ude i officielle ærinder. Her ses prinsen med sin far, prins Joachim, til åbningen af Copenhagen Historic Grand Prix i 2018. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den 4. maj 2021 fylder prins Henrik 12 år, og dermed bliver det hans anden fødselsdag i en coronapræget virkelighed.

Kigger man tilbage på året, der er gået, har prinsens familie som mange andre også i den grad været mærket af pandemien.

For præcis et år siden – i maj 2020 – vendte Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Henrik og lillesøster prinsesse Athena tilbage til den franske hovedstad, Paris, hvor de rejste fra, da coronavirusset spredte sig hastigt i marts 2020.

I Paris går prins Henrik og prinsesse Athena på international skole, mens deres far arbejder som forsvarsattaché hos den danske ambassade i Paris.

Deres to ældre brødre, prins Nikolai og prins Felix, har stadig deres hverdag i København.

Ud over flytningen til og fra Danmark har året også været præget af en alvorlig hændelse, da prins Henriks far, prins Joachim, i juli 2020 fik en blodprop i hjernen. Heldigvis kunne man efter en operation melde, at han ikke ville få mén.

Prins Joachim vendte tilbage til stillingen som forsvarsattaché i oktober efter at være kommet sig.

Født i København

Mens prins Henrik kan fejre fødselsdag i Paris, så er han født i København. Hans far var til stede under hele fødslen, da prins Henrik kom ud med en kampvægt på lidt over tre kilo.

26. juli samme år blev han døbt i Møgeltønder Kirke, hvor han fik navnene Henrik Carl Joachim Alain.

De er ikke bare tilfældigt valg, da begge hans bedstefædre faktisk er repræsenteret.

Henrik er navnet på prins Henriks farfar, der døde i 2018.

Navnet Alain kommer fra prinsesse Maries far, Alain Cavallier, der er forhenværende medindehaver af et reklamebureau og i dag pensioneret.

Den unge prins Henrik er dronning Margrethes femte barnebarn og nummer ni i den danske tronfølge.

Del din kommentar