Skip to main content

Peter Schmeichel mødt med massiv kritik for nyt job

Den store målmand giver dog ikke meget for kritikken.

Peter Schmeichel. Den tidligere landsholdskæmpe Peter Schmeichel afviser at udføre russisk propaganda i sin rolle som tv-vært. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.

Peter Schmeichel. Den tidligere landsholdskæmpe Peter Schmeichel afviser at udføre russisk propaganda i sin rolle som tv-vært. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.

Peter Schmeichel fortryder en enkelt formulering, men afviser ellers kritikken af sin rolle som vært for den russiske tv-kanal Russia Today (RT).

I et interview med Gianni Infantino, præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), kaldte Peter Schmeichel det for spin fra vestlige medier, når det blev udlagt som usikkert at tage til VM i Rusland til sommer.

I en mail til TV2-vært Morten Ankerdal ærgrer Peter Schmeichel sig over den formulering.

–  Nu må I stoppe. Jeg har ingen holdninger til hverken det ene eller det andet. Jeg elsker fodbold og glæder mig til VM uanset, hvor VM bliver spillet. Og hvis TV 2 er så stødt over Rusland og mit arbejde, så synes jeg, at de skal tage konsekvensen og afgive deres rettigheder til at vise fodboldturneringen, lyder det indledningsvist fra Schmeichel i mailen.

Otte uger i Rusland

– Jeg laver tv, og jeg kom til at bruge et uheldigt udtryk, noget du sikkert selv også er kommet til fra tid til anden, fortsætter den tidligere topmålmand.

Han fortæller, at han har rejst rundt i Rusland i otte uger og føler sig 100 procent sikker alle steder, han har været.

– Så måske ubevidst og på den baggrund har jeg følt mig stødt over, at de såkaldt “vestlige medier” siger, at her er farligt at være.

– Min intention var at få Fifas præsident til at berolige folk og sige, at alt er fint, og at de bare skal komme til Rusland og se VM i fodbold.

– For det er det, fodbold drejer sig om. Ikke alt det politik. Det blander jeg mig overhovedet ikke i, skriver Peter Schmeichel.

Forlænget arm for Putin

TV2 har i forbindelse med sagen forgæves forsøgt at få Peter Schmeichel til at stille op til et interview. Til gengæld har TV2 talt med Hans Bonde, der er professor fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet, der er klar i mælet i sin vurdering af, hvad Rusland får ud af målmandens optrædener på russisk tv.

– Russia Today er et propagandamedie og en forlænget arm for Putin og den russiske statsmagt. Det er genialt af RT, at de vælger en af historiens bedste målmænd og får ham til at tale rigtig pænt om Rusland. Men det er selvfølgelig fuldstændig instrueret. Han sælger sin krop og sjæl til russisk propaganda, lød det fra professoren til TV2.

Del din kommentar