Prinsesse Maries kogebog udkommer i dag

Prinsesse Marie har sammen med en række kendte danskere udgivet en kogebog, der kan spare dig penge.

Prins Joachim og prinsesse Marie ankommer til middag på rådhuset i Paris, KLIK VIDERE OG SE, HVEM DER HAR LAVET OPSKRIFTER TIL DEN NYE KOGEBOG. Foto: Scanpix
Prins Joachim og prinsesse Marie ankommer til middag på rådhuset i Paris, KLIK VIDERE OG SE, HVEM DER HAR LAVET OPSKRIFTER TIL DEN NYE KOGEBOG. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvis du går og overvejer, hvad der skal under juletræet i år, så er der en god chance for, at en kogebog måske kunne være i kortene.

Artiklen fortsætter under videoen

Faktisk er en kogebog måske slet ikke så dum en idé, når der samtidig er en masse penge at spare. Hvert år smides nemlig 700.000 tons god og spiselig mad ud, hvor det især er børnefamilier, der er de store syndere. Der er nemlig et madspild for børnefamilier på op til 7200 kroner om året.

Og projektet, der skal stoppe madspild, har også fået royal samlingskraft, da prinsesse Marie har været med til at bidrage til bogen med flere opskrifter. Herudover har Timm Vladimir, Anh Lê, Francis Cardenau og Michel Michaud og Louisa Lorang alle været med til at hjælpe med bogen ‘Mad med respekt – en familiekogebog, der mindsker madspild’.

Bogen udkommer i dag den 5. november.  Og alle opskrifter er altså baseret på madvarer, som danskerne oftest smider ud. Men samtidig viser bogen også, hvordan man kan opbevare og udnytte råvarerne bedst muligt. Som om det ikke var nok, så viser bogen også, hvordan man både planlægger og køber ind til måltider – hvor man tænker på at reducere madspild.

Stort projekt

I november vender prinsessen nemlig hjem til København, hvor hun skal deltage i lancerering af en familiekogebog. Bogen ‘Mad med respekt’ er skrevet af Selina Juul. Og hvis det navn ikke lige vækker den store genklang, så er det hende, der har stiftet foreningen Stop Spild af Mad.

I alt indeholder bogen 80 opskrifter og det er prinsesse Marie, der har skrevet bogens forord, samt tilføjet sine egne opskrifter til det imponerende værk.

– Bogen er et stor tag-selv-bord af gode råd, opskrifter, tips og forslag til, hvordan familien kan blive endnu bedre til at udnytte maden mest muligt. At undgå madspild handler i den grad om at få større respekt for mad – og for den gigantiske proces, som har sørget for, at vi får mad på tallerkenen, forklarer Selina Juul i en pressemeddelelse.

Hvert eksemplar af bogen, der bliver solgt, udløser samtidig en donation til Folkekirkens Nødhjælp.

Powered by Labrador CMS