Skip to main content

Så kører knallerten: Peter på Puchen

Peter Ingemann stævner til vinter ud på en mission på en Monza.

I det nye program kører Peter Ingemann fra Skagen til Højer på en Puch Monza. Som den han havde, da han var 15. Den kan du se på næste billeder. Foto: Pressefoto, TV2.
I det nye program kører Peter Ingemann fra Skagen til Højer på en Puch Monza. Som den han havde, da han var 15. Den kan du se på næste billeder. Foto: Pressefoto, TV2.
Peter på sin gamle Puch. Foto: Privat.
Peter på sin gamle Puch. Foto: Privat.
Peter på sin gamle Puch. Foto: Privat.
Peter på sin gamle Puch. Foto: Privat.

Du kender ham fra Fremtiden ifølge Ingemann, Størst, Hammerslag og Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Til vinter dukker Mr. Denmark igen op som vært på nyt program. Et program, han selv er idemanden bag: At køre fra Skagen til Højer langs den jyske vestkyst. På en Puch Monza.

– Sådan en havde jeg, da jeg var 15 – købt for mine konfirmationspenge, fortæller Peter Ingemann, for det er selvfølgelig ham, det handler om, til Kendte.dk.

Den, altså knallerten (og en ung Peter), kan du se i videoen under artiklen.

En lignende knallert lykkedes det at støve op igen, og så var det bare i sadlen, sætte den i gear og se hvad der skete, og hvem man mødte. For som alle andre af Peters programmer er intet planlagt på forhånd. Han vil nemlig gerne have, at seerne oplever nøjagtig det samme, han selv gør.

En seer på skulderen

For at føre det ud i livet forestiller han sig et billede af en seer siddende på den ene skulder. På den måde får danskerne i sofaerne rundt omkring i hjemmene fornemmelsen af den uredigerede virkelighed, den første kontakt. Den, som Peter Ingemann ‘dogmatisk insisterer’ på skal være til stede.

Programmet bliver en blanding af historien – blandt andet fra anden verdenskrig – langs kysten og noget fra Peters eget liv og ungdom.

Dårlig stemning

Peters far drev flere feriecentre langs kysten. Et af dem besøges i et af programmerne. Fra det feriecenter husker Peter en fest, han var til som ung

Kort tid forinden havde hans far i en brandert efterladt en bil på nogle togskinner ikke langt fra centret. Det bevirkede, at et tog blev afsporet.

– Der var sgu en rimelig dårlig stemning til den fest, husker Peter.

Ingen mennesker kom noget til ved afsporingen, men den kostede Peters far, som han selv har beskrevet som kvartalsdranker, 1,5 millioner kroner og en tur i spjældet.

Kaotisk og frygtelig opvækst

At vokse op i et hjem, han selv beskriver som (blandt andet) kaotisk og frygtelig, mener han dog har bevirket, han har mindre fordomme over for mennesker. Og på den måde møder dem ‘i øjenhøjde’.

– Alt er en lære. Hvis du kan få noget godt ud af det, så er det ikke helt spildt, siger Peter Ingemann.

Var det en terapeutisk tur?

– Arh, det er nok lige at stramme den lidt, men noget af vejen, siger den populære TV-vært.

Fremtiden ifølge Ingemann

Lige nu er Peter Ingemann aktuel i programserien Fremtiden ifølge Ingemann. Og det lader til, at (også) det falder i TV-seernes smag.

Hvis man scroller gennem kommentarerne på Peter Ingemanns Facebook-profil efter første program, vælter det formeligt ud med superlativer.

“Konen og jeg er SÅ klar, der står allerede Underberg og pils på bordet, SÅ er det Ingemann tid”, skriver en begejstret seer.

“Fantastisk program igen..igen. Danmarks ukronede konge vært gjorde det igen. Det lykkedes heller ikke at skræmme mig væk denne gang😀. Glæder mig allerede til næste program😀👍👍”, skriver en anden.

De fem programmer fra Vestkysten sendes til vinter.

‘Fremtiden ifølge Ingemann’ sendes mandage klokken 20.00.

Eftersøgning!Jeg leder efter en knallert fuldstændig magen til den, jeg havde i 1988. Det var en specialudgave af en Puch, og der blev leveret cirka 1000 styk til Danmark i årene 1978-79. Dens modelnavn er: Puch Monza Juvel (3 el 4 gear) og er den, jeg kører på i videoen fra 1988. Har nogen sådan en maskine, som de vil sælge, så skriv tilbage. KhPeter

Slået op af Peter Ingemann i Lørdag den 4. marts 2017

Del din kommentar