Skip to main content

Tennislegende tabte kampen til kræft

Den tidligere Wimbledon-vinder, tennislegenden Peter McNamara døde lørdag efter længere tids sygdom.

Tennis-legenden Peter McNamara døde lørdag nat efter længere tids sygdom. Klik videre for flere billeder. Foto: ritzau scanpix

Tennis-legenden Peter McNamara døde lørdag nat efter længere tids sygdom. Klik videre for flere billeder. Foto: ritzau scanpix

Lørdag blev det et farvel til en af de helt store inden for tennissporten. Med titler fra Wimbledon og Australian Open, er tennisspiller Peter McNamara en meget markant person i tennissporten, der foruden sin egen karriere, har været manden bag flere dygtige tennisspillere.

Peter McNamara afgik ved døden lørdag. Det skriver Ekstra Bladet.

Havde prostatakræft

Peter McNamara blev 64 år gammel.  Han døde lørdag nat efter at have kæmpet med prostatakræft.

Ifølge Tennis.Life fortalte, Peter McNamaras kone Petra, at han døde fredfyldt.

De seneste år har han og konen boet i Tyskland, hvor Petra kommer fra.

Wimbledon-vinder

Peter McNamara har en lang tenniskarriere bag sig, der indeholder flere store titler.

Én af tennisspillerens største præstationer må siges at være hans sejre to år i træk i double ved Wimbledon. Mens han også har vundet Australian Open i double.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Som single-spiller kæmpede han sig vej til 12 ATP-finaler, hvor han endte med at vinde fem titler.

På verdensranglisten har han været i toppen. I 1983 få år før slutningen af hans aktive karriere var han nummer syv på verdensranglisten.

Trænergerningen

I slutningen af 80’erne besluttede Peter McNamara at hans aktive karriere var ovre. Han tog derefter trænergerningen på sig.

Og han kan tage æren for store tennisnavne som Mark Phillipoussis og Grigor Dimitrov, som endte med en plads i top ti på verdensranglisten.

Peter McNamara har senest trænet den kinesiske Wang Qiang, som i denne sæson opnåede sin højeste placering på verdensranglisten som nummer 14.

Del din kommentar