Topadvokat i defensiven

Simon Evers Hjelmborg sidder for bordenden i advokatfirmaet Bech-Bruun, der for tiden kæmper for sit omdømme i udbytteskandalen. Den 6. juli fylder han 50 år.

Som nyudnævnt formand har Simon Evers Hjelmborg noget af en opgave foran sig med at forsvare Bech-Bruun.Foto: Soren Bidstrup / SCANPIX
Foto: Soren Bidstrup / SCANPIX

Offentliggjort Sidst opdateret

Som topadvokat er Simon Evers Hjelmborg ekspert på flere områder.

EU-jura, konkurrenceret, udbudsret og statsstøtteregler kan han til fingerspidserne. Også strategisk rådgivning for erhvervslivet står han for. Og så er han leder i en virksomhed med mere end 500 ansatte.

Men for tiden er det en anden kompetence, der er i høj kurs: evnen til at forsvare sig.

Artiklen fortsætter under videoen.

Simon Evers Hjelmborg, der mandag den 6. juli fylder 50 år, er nemlig bestyrelsesformand og partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.

Staten vil have trekvart milliard kroner

Det er det advokatfirma, der har rådgivet flere kunder, der står anklaget for at svindle den danske stat for milliardbeløb i den såkaldte udbytteskandale.

Og Bech-Bruun har ifølge anklagerne været dybt involveret i forarbejdet til de ulovlige transaktioner.

Så dybt, at advokatfirmaet i april blev mødt med et krav om at betale trekvart milliard kroner i erstatning til staten. Med renter krydser beløbet milliardgrænsen.

Bech-Bruun afviser anklagen lodret. Så sagen skal afgøres i retten.

– Vi afviser ethvert krav om betaling af erstatning for statens tab af penge. Vi er uden ansvar i sagen, og vi ser trygt frem til, at sagen kommer for en domstol, sagde Simon Evers Hjelmborg tidligere i år til Berlingske.

Firmaet omdømme lider

Men firmaets omdømme har utvivlsomt lidt et knæk. Også fordi fire af Bech-Bruuns advokater tidligere har tabt en sag i Advokatnævnet om inhabilitet i forbindelse med en undersøgelse af udbyttesagen. Samtidig skulle firmaet betale sit salær fra staten tilbage.

Den sag har Simon Evers Hjelmborg også bragt for retten.

Alt i alt er det altså noget af en opgave, han som nyudnævnt formand har på hænderne med at forsvare Bech-Bruun.

Partner efter kun 6 år

Han kender til gengæld også firmaet ind og ud. Han kom til som fuldmægtig tilbage i 1997. Forud for det gik jurastudier på Aarhus Universitet.

Allerede i 2003 blev han partner, og fra 2014 indtog han chefstolen som ledende partner i det, der i dag er Danmarks største advokatfirma. I marts i år blev han så forfremmet til bestyrelsesformand.

Han har også sideløbende undervist på både sit gamle universitet og det i København samt skrevet flere bøger om konkurrenceret i Danmark og EU.

Privat er han bosat i København sammen med sin teenagesøn, som han nyder at rejse på ferie og gå på jagt med.

Powered by Labrador CMS