Skip to main content

Tørlagte Jacob Haugaard kommer som øl

Aarhus Bryghus har en øl på vej, der bliver opkaldt efter Jacob Haugaards tidligere band Sofamania

Jacob Haugaard kan hvert år opleves som konferencier på Grøn og Smukfest. (Foto: Scanpix)

Jacob Haugaard kan hvert år opleves som konferencier på Grøn og Smukfest. (Foto: Scanpix)

Han har ikke rørt alkohol siden 1992, men alligevel er komikeren, entertaineren, musikeren,  eks-politikeren og konferencieren Jacob Haugaard stolt af, at Aarhus Bryghus er på vej med en øl, der hylder hans tidligere band Sofamania:

– Det er super sjovt at få genopfrisket det navn. Og dansk kulturliv er jo finansieret af druk og hasard, så det er i forvejen det, jeg lever af, siger Haugaard til Kendte.dk.

Haugaard og Sofamania var aktive i Aarhus i slutningen af 70’erne, hvor de lokalt storhittede med sange med titler som Mit Hjem Det Har Intet WC og Århus By Night.

Derfor minder den nye øl Haugaard om en tid, hvor der var fart over feltet – både for Aarhus og ham selv, siger han:

– Jeg gik til fest, da jeg var 17 og kom hjem igen da jeg var 28 – så det er den første fest, jeg husker her. Det var en fantastisk tid – vildt sjovt, siger Jacob Haugaard og fortsætter:

– Aarhus var helt vildt dengang; der fandtes ikke en berømt jazzmusiker, der kørte udenom. Jeg har set alt, hvad der vart se, i Aarhus. Jeg så Pink Floyd i Aarhus! – ikke at jeg kan huske det, men det har jeg. Dem der kan huske 70’erne, de har ikke oplevet dem, siger Haugaard.

Afholdsmanden lever af alkohol

Selvom Haugaard altså ikke har rørt alkohol i over 25 år, har han intet problem med at blive sat i forbindelse med det.

Det skyldes blandt andet hans tid i Folketinget. Her kunne han ved selvsyn konstatere, hvor meget danskernes forbrug finansierer:

– Da jeg var i Folketinget var Danske Spil, sprut og smøger noget af det, vi hentede rigtigt mange penge fra. Det Kongelige Teater kunne lige så godt lukke, hvis der ikke blev solgt nogle bajere, siger Jacob Haugaard.

I dag ser mange især Haugaard, når han optræder som konferencier på Grøn-karavanen og på Smukfest i Skanderborg. Og også der finansieres hele gildet af alkohol, pointerer han.

Og selvom hovedpersonen ikke kommer til at røre Sofamania-øllen, er han stadig fascineret af bryggernes håndværk, siger han:

– Det er vildt interessant, at det er nogle mennesker, der er ambitiøse omkring øl. Vi er jo ved at få helt belgiske tilstande i Danmark. Dengang jeg holdte op med at drikke i 1992, der kunne man jo kun få det der gule, øl man kan se igennem – pilsnere, siger Haugaard.

Del din kommentar