Skip to main content

Vanvittig ABBA milepæl

Har nu været at finde 1000 uger på den britiske album top-100 hitliste med 'Abba Gold'

Legendariske ABBA. Fra venstre er det Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Björn Ulvæus. Foto: Claus Poulsen/Ritzau Scanpix

Legendariske ABBA. Fra venstre er det Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Björn Ulvæus. Foto: Claus Poulsen/Ritzau Scanpix

Den svenske super-gruppe ABBA har sat en enestående rekord i Storbritannien.

Hele 1000 uger – eller 19 år og omtrent tre måneder – har de nu været at finde på UK album top-100 hitlisten med deres album ABBA Gold.

Det er aldrig tidligere sket for noget band.

Næstmest sælgende Album

Albummet, der udkom i 1992, er med 5,61 millioner solgte eksemplarer det næstmest sælgende album i Storbritannien – kun overgået af ‘Quenns Greatest Hits’.

Det skriver BBC News.

Albummet, der indeholder nogle af de allerstørste ABBA hits, blandt andet ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ og ‘Waterloo’, har gennem årene ligget nummer ét i otte uger og er i øjeblikket på 17. pladsen.

Det er gruppens mest solgte album og det overskygger således studioalbums som både ‘Voulez-Vous’ og ‘Arrival’, der begge toppede top-100 hitlisten tilbage i 1970’erne.

Hit-show og film

Albummet førte til en genopblussen af ​​interessen for bandet, der kulminerede i hit-showet ‘Mamma Mia’ – og senere filmen ‘Mamma Mia! The Movie’, der havde Amanda Seyfried, Lily James, Pierce Brosnan og Meryl Streep på rollelisten.

ABBA kan i øvrigt indenfor overskuelig fremtid få selskab i ‘Klub 1000 uger’. Endda af to andre albums.

Bob Marley & The Wailers ‘Legend’ er tættest på med i alt 984 uger på top-100 listen og herefter følger ‘Queen’s Greatest Hits’ med 952 uger.

Del din kommentar