Vinderen af Den store Bagedyst: Min hjerne stoppede op

Frederikke Legaard kunne lørdag løfte trofæet i "Den store bagedyst". Programmet har givet hende selvtillid.

Det blev en vild sejr i Den store Bagedyst. Foto: DR
Udgivet Opdateret

Da denne sæson af “Den store bagedyst” første gang løb over skærmen, var der ti håbefulde deltagere. Lørdag aften var der kun Mia Emilie Persson, Frederikke Legaard og Victoria Askjær tilbage.

Artiklen fortsætter under videoen.

De tre kvinder har gennem programmerne bagt alt fra træstammer og kagemænd til croqenbouche og bryllupskager.

Men lørdag aften var det den 23-årige Frederikke Legaard, der løb med trofæet og titlen, som vinder af “Den store bagedyst” 2019.

– Bagefter kunne jeg ikke huske, hvad der var sket, eller hvordan jeg havde reageret, fordi hjernen bare stoppede op, siger Frederikke Legaard.

Hemmelig udfordring

Frederikke Legaard, der har vundet det eftertragtede mesterbagerforklæde fire gange, faldt ned på knæ og lagde hænderne op foran ansigtet, da hendes navn blev råbt op.

– Det var en lettelse og en glæde, som bare eksploderede, siger hun.

I finalen skulle de tre kvinder finde deres bedste bagekundskaber frem, da de skulle kæmpe sig gennem flødeboller, en krævende hemmelig udfordring samt et mesterværk med personligt præg.

Allerede i den første udfordring foldede Frederikke Legaard den kreativitet ud, som hun har fået ros for gennem sæsonen.

Hendes flødeboller var inspireret af en tur til Kina og en mandarinjuice. Derfor var det en dansk og kinesisk flødebolle, som dommerne kunne sætte tænderne i.

Frederikke Legaard var godt tilfreds med sit resultat, og det ene sæt flødeboller var prydet med det kinesiske tegn for held og lykke.

Et held og lykke kunne Victoria Askjær godt have brugt, da hun ikke var glad for slutproduktet på sine aflange flødeboller, hvilket dommerne også gjorde opmærksom på.

Særlig svært

I den hemmelige udfordring havde dommerne Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen skruet bissen på. Fine og sirlige chokoladebånd, skinnende blank glace og en krystalklar sukkerkuppel skulle laves for at kreere den krævende kirsebærkage.

En gulvspand skulle blandt andet bruges til at forme kuplen. Spanden var Frederikke Legaard ikke helt tilfreds med, så hun rev håndtaget af.

– Det var lidt åndssvagt, at håndtaget var på, fordi det sad i vejen. Det skulle bare af, fortæller hun.

Den alternative teknik kunne hun ellers godt lide, da hun elsker at lære nye teknikker.

Hendes kunstneriske baggrund kom i den grad til udtryk i mesterværket, hvor hendes kage blandt andet var pyntet med pensler og malertuber. Den skulle symbolisere de mange timer, hun har brugt i forældrenes have på at male.

Hun har også fået en stor portion selvtillid af at være med i programmet, da den hurtige og kontante feedback har løftet hende personligt.

– Når man får ros, er det et skulderklap, der giver en et ekstra boost af selvtillid. Jeg tror på, at jeg kan sætte mig noget for og gennemføre det.

– Min mor og far synes, jeg er blevet bedre til at være stolt over det, jeg selv laver, siger Frederikke Legaard.

Powered by Labrador CMS