Fødselar var den bedst betalte kvinde

Skuespillerinden Sandra Bullock har høvlet millioner hjem på en karriere med mange indbringende blockbuster iblandt. Fredag den 26. juli fylder hun 60 år

Offentliggjort Sidst opdateret

Sandra Bullocks karrierehøjdepunkter

Sandra Bullock fik sit gennembrud i 1994 med actionfilmen 'Speed', hvor hun spillede en passager i en bus med en bombe ombord.

Hun vandt en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i 2010 for sin præstation i 'The Blind Side', hvor hun spillede en kvinde, der hjælper en hjemløs ung mand.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det tog sin tid og mange bartenderjob, før den amerikanske skuespiller Sandra Bullock slog igennem.

Men så gjorde hun det også med gevalt, som de siger i Tyskland, hvor hun voksede op som datter af en tysk kvindelig operasanger og en amerikansk far, der var udstationeret som soldat i Nürnberg.

Den 26. juli fylder Sandra Bullock 60 år.

Hun flyttede som ung og håbefuld skuespiller rundt mellem New York og Hollywood i jagten på gennembruddet.

Kom med et brag

Det kom med et brag i 1994 som passager i den nu berømte bus, der havde en bombe om bord i filmen "Speed" med Keanu Reeves. Det billige actiondrama blev en uventet storsucces.

Senere var Sandra Bullock med i en række romantiske komedier, før hun i 2010 fik den ypperste pris i showbusiness: en Oscar.

Sandra Bullock er her fotograferet i forbindelse med premieren på filmen "The Lost City" i London 2022. Den 26. juli fylder hun 60 år.

Bullock vandt den gyldne statuette for bedste kvindelige hovedrolle i filmen "The Blind Side". Her spillede hun en hengiven kristen kvinde, der hjælper en ung hjemløs til tops i sportsverdenen.

Dagen før blev hun til gengæld tildelt en "Razzie Award" for årets værste skuespil i filmen "All About Steve".

Bedst betalte

Men i årene efter var hun alligevel med i en række blockbustere.

Det gjorde hende i 2012 til den højst betalte skuespillerinde med 56 millioner dollar - over 300 millioner kroner - ifølge Guinness Rekordbog.

Sandra Bullock har i mange år været darling for filmelskere og medier. I 2010 kårede Peoples Magazine hende som "årets kvinde".

En af verdens smukkeste

Året efter blev hun kåret som det 12. smukkeste menneske i verden af samme magasin. I en alder af 49 år var skuespillerinden på forsiden af modemagasinet Vogue i en vovet kjole.

Danske filmkendere husker nok, at hun for et par år siden spillede hovedrollen i danske Susanne Biers anmeldernedsablede apokalyptiske thriller "Bird Box". Som til gengæld blev en historisk streamingsucces på Netflix.

Samtidig overgik de to prominente filmkvinder hinanden i roser.

Bullock kaldte samarbejdet med Bier for en af hendes tilfredsstillende arbejdsoplevelser med "en skør dansk dame i bedste forstand".

Prominente kærester

Sandra Bullock er også kendt for sine prominente partnere, og hun har blandt andre datet skuespillerne Matthew McConaughey og Ryan Gosling.

Hun var i en periode gift med tv-motorcykelfanatikeren Jesse James. Men parret gik fra hinanden på grund af hans utroskab i 2010.

Hun er mor til to adopterede børn.

Siden blev hun kæreste med fotograf og model Bryan Randall. Han døde i 2023 af sygdommen ALS.

Powered by Labrador CMS