Her er årets heltinde

mandag d. 20. april 2015 kl: 17. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Lisbeth Johansen modtager SØNDAGS heltindepris. Pressefoto

Lisbeth Johansen modtager SØNDAGs heltindepris. Pressefoto

Lisbeth Johansen, stifter af LittleBigHelp, modtager SØNDAGs Heltindepris

For syv år siden forlod Hobro-pigen Lisbeth Johansen jobbet i London som salgschef for en international hotelkæde for at forfølge sin drøm om at hjælpe indiske kvinder og gadebørn.

Efter to rejser til Indien forelskede hun sig i landet, og i de to år, der gik inden hun etablerede LittleBigHelp, arbejdede hun som frivillig for andre projekter. I fredags modtog hun SØNDAGs Heltindepris for sin frivillige indsats.

Her er de danske nominerede til eksklusiv MTV-pris

Lisbeth Johansen stiftede i 2010 organisationen LittleBigHelp, som hver dag kæmper for at redde hjælpeløse børn og kvinder i det østlige Indien fra et forfærdeligt liv på gaden med misbrug, vold og sult.

Frederik overrækker hjernepris

LittleBigHelp arbejder inden for områderne uddannelse, beskyttelse og basal sundhed, og organisationens mange projekter inkluderer blandt andet en skole i et slumområde, to børnehjem og et center, hvor kvinder blandt andet bliver informeret om basale menneskelige rettigheder og for eksempel lærer at sy, så de har større chance for at klare sig selv.

Som modtager af SØNDAGs Heltindepris modtager Lisbeth Johansen et kontantbeløb på 25.000 kroner, som går til LittleBigHelp. Derudover får Lisbeth Johansen også en specialdesignet guldring designet af smykkedesigneren Trine Starup, som tilfalder årets heltinde personligt.

Del din kommentar

Forsiden lige nu