Her er årets julehit

lørdag d. 23. december 2017 kl: 19. 00 Af: Elo Christoffersen
Årets julehit 2017
I år slår titelnummeret ’Tinka’ fra TV 2’s julekalender, sunget af Burhan G og Frida Brygmann, med mere end en million streams alle andre julehits af pinden. Foto: TV2.

Titelnummeret fra ’Tinkas juleeventyr’ er den mest streamede julesang på YouSee Musik. Det er samtidig andet år i træk, at en nykomponeret dansk julesang slår klassikerne af pinden.

Danskere elsker julemusik, og selvom de fleste sikkert har en favorit blandt de gamle julehits, har YouSee Musik de seneste år set en tendens til, at det er de nye julesange, der bliver lyttet mest til.

I år er det titelnummeret ’Tinka’ fra TV 2’s julekalender “Tinkas juleeventyr“, sunget af Burhan G og Frida Brygmann, der med mere end en million streams slår alle andre julehits af pinden.

Bubber om nyt projekt: -Sådan er vilkåret bare

Det skriver YouSee Musik i en pressemeddelelse.

– Det er andet år i træk, at en nykomponeret dansk julesang slår de gamle kendinge i kampen om at blive årets julehit. Sidste år var det ’Guld Jul’ med Gulddreng, der blev årets julehit, og faktisk er 55 pct. af sangene på årets liste danske, fortæller chefredaktør på YouSee Musik, Pelle Svindborg.

– Samtidig kan vi se, at selvom vi stadig lytter til juleklassikerne, er moderne julehits som Seebachs ’Lille Store Verden’ og den helt nye ’Hey Mor’ fra Joey Moe meget populære blandt vores brugere.

– Selvom julen er traditionernes tid, er vi danskere altså i høj grad klar til at tage nye danske julesange til os og dermed skabe nye juletraditioner, siger Pelle Svindborg.

En drøm, der går i opfyldelse

Det er første gang, at manden bag årets julehit, Burhan G, har lavet en julesang, men han har altid drømt om at skrive en sang til en julekalender.

– Alene det at få lov til at skrive en sang til en julekalender, som jeg ved, vil blive en stor del af folks liv i december, når de samler sig omkring fjernsynet for at se dagens afsnit, er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse. Jeg er jo selv vokset op med julekalender på tv og har mange minder forbundet med det – ikke mindst med sangene fra disse udsendelser, siger Burhan G.

Samtidig er han både overrasket og stolt over de mange streams på YouSee Musik.

– Jeg er stolt og beæret. Der er jo en perlerække af fantastiske julehits på årets top 20, som det på en eller anden magisk måde, alligevel er lykkedes os at bestige og passere. Det må være den ultimative anerkendelse, når du kaster dig ud i den stolte tradition og skriver en ny julesang. Mange af juleklassikerne står som stærke juleminder for mig, og hvis ’Tinka’ stadig har en plads på juleplaylisten i lige så mange år frem, så er det svært at ønske sig ret meget mere, slutter Burhan G.

Tinka og Lasse: -Sådan holder vi jul

Årets julehits 2017

1. Tinka, Burhan G & Frida Brygmann (2017)
2. Last Christmas, Wham! (1986)
3. Lille Store Verden, Rasmus Seebach (2015)
4. Perfect, Ed Sheeran (2017)
5. Jul Det’ Cool, Mc Einar (1988)
6. Hey Mor, Joey Moe (2017)
7. It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas, Michael Bublé (2011)
8. Jesus & Josefine, Julie & Martin Brygmann (2003)
9. Guld Jul, Gulddreng (2016)
10. Driving Home for Christmas, Chris Rea (1988)
11. I En Stjerneregn Af Sne, Mads Langer (2013)
12. Do They Know It’s Christmas?, Band Aid (1984 Version)
13. Når Sneen Falder, Thomas Helmig & Søs Fenger (1988)
14. Jul i Angora, Drengene Fra Angora (2004)
15. All I Want For Christmas Is You, Mariah carey (1994)
16. Mistletoe, Justin Bieber (2011)
17. Jul På Vesterbro, Anders Matthesen (2003)
18. White Christmas, Bing Crosby (1941)
19. På Vej Hjem. Noah (2015)
20. Britney Spears, My Only Wish (This Year) (2012)

Kilde: YouSee Musik – fra 17. november til 17. december

Del din kommentar

Forsiden lige nu