Årets komiker: Nu skal jeg ud og fejre det

fredag d. 2. september 2016 kl: 7. 28 Af: Ritzau Fokus
Zulu Comedy Galla 2016-Jonatan Spang hædres som Årets komiker-foto af Per Arnesen-TV 2
Jonatan Spang er årets komiker. Foto: Per Arnesen/ Tv2/Free

Prisen for årets komiker er uddelt ved Zulu Comedy Galla. Jonatan Spang løb med den, og det skal fejres.

Årets komiker 2016 blev torsdag aften kåret i Operaen ved Zulu Comedy Galla-showet. I år gik prisen gik Jonatan Spang.

Komikeren var nomineret for sit stand-up show “Danmark” og tv-serien “Lillemand”, og vandt prisen over tre andre dominerende navne indenfor dansk comedy – nemlig Ruben Søltoft, Simon Talbot og Sofie Hagen. Med så stærke navne i feltet, havde Jonatan Spang ikke regnet med at vinde, og derfor havde han i første omgang ikke engang tænkt sig at skrive en takketale ned.

– Jeg endte med at skrive et par ord ned, og det var jeg virkelig glad for, fortæller en storsmilende Jonatan Spang kort efter showets afslutning torsdag aften og uddyber, at han ellers havde været for glad til at kunne holde en ordentlig takketale.

Gintberg præsenterede nomineringen

Komikerkollegaen Jan Gintberg havde fået æren af at præsentere Jonatan Spangs nominering under showet, hvilket, ifølge vinderen, betød virkelig meget, da de ikke blot er kollegaer og venner. Jan Gintberg er nemlig også en person, som Jonatan Spang beundrer rigtig meget.

Kendt komiker fylder 40: Jeg er et godt sted i livet

– Jan Gintberg er jo en vanvittig dygtig komiker, og jeg må da indrømme, at jeg blev lidt rørt under hans tale, fortsætter vinderen af aftenens hovedpris.

Det var da også Jan Gintberg, der i 2005 introducerede Jonatan Spang for det danske stand-up publikum, da han tog aftenens vinder med på sin turné “Den Grimme Melding”. Ifølge komikeren selv er prisen det største, man kan opnå som komiker i Danmark, og prismodtagelsen skal fejres med manér.

– Jeg har dog en aftale om at skulle møde på arbejde i morgen klokken 8.30, men der kommer til at foregå nogle seriøse forhandlinger nu, for jeg skal ud og fejre det, slutter årets komiker 2016 med et smil.

Selvom prisen er en milepæl i komikerens karriere, stopper han ikke med at arbejde. Næste sæson af tv-serien “Lillemand” er nemlig ved at blive klippet, så de danske tv-seere kan nyde mere af Jonatan Spangs komik inden længe.

Zulu Awards: De vandt priserne


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu