Afdød diktator ville købe FCK: Østergaard afslog

fredag d. 13. november 2015 kl: 19. 00 Af: Berlingske Nyhedsbureau, BNB
 
Foto: Wikipedia.

Gaddafi var interesseret i at købe FCK. Foto: Wikipedia.

Den nu afdøde diktator Muammar Gaddafi var i 2006 interesseret i at købe selskabet bag fodboldklubben FC København, men fik afslag af Flemming Østergaard.

Det fortæller den tidligere FCK-boss i ny bog ‘Exit Parken’, som Ekstra Bladet fredag citerer fra. Her giver Flemming Østergaard i samarbejde med journalist David Trads sin version af tiden i FC København.

Interessen fra den libyske diktator begyndte allerede i begyndelsen af det nye årtusinde, hvor FCK via en agent fik spilleren Al-Saadi Gaddafi tilbudt. Som efternavnet antyder, var han søn af netop Muammar Gaddafi. Men ham ville Don Ø ikke have noget at gøre med og afslog derfor straks tilbuddet.

Gaddafi opgav ikke

Det fik dog ikke diktator Gaddafi til at glemme FCK. I 2006 kontaktede en schweizisk advokat således Parken Sport & Entertainment og Flemming Østergaard. Advokaten ville på vegne af sin velhavende klient købe hele den københavnske fodboldbutik.

Flemming Østergaard sendte derfor sin advokat til Schweiz for at høre mere om, hvem denne velhaver var.

»Det er oberst Gaddafi, som står bag tilbuddet,« kunne advokat Henrik Nørkær fortælle til Don Ø.

»Okay, svarede FCK-formanden, så kan du godt fortælle dem, at vi stopper her. Det har ingen interesse. Tag bare hjem igen,« skulle Flemming Østergaard ifølge Ekstra Bladet angiveligt have svaret.

Muammar Gaddafi regerede i Libyen frem til Det Arabiske Forår i 2011, som væltede ham og kostede ham livet.

Del din kommentar

Forsiden lige nu