Afhængigt Disney-idol: -Utroligt jeg blev 21

onsdag d. 29. juni 2016 kl: 7. 52 Af: Ritzau Fokus
Demi Lovato står gerne frem med sin historie, hvis det kan hjælpe andre.
Demi Lovato står gerne frem med sin historie, hvis det kan hjælpe andre. Foto: Richard Shotwell/RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Skuespiller- og sangerinden Demi Lovato var så traumatiseret af sin turbulente barndom, at hun dopede sig selv for at dulme dæmonerne.

Smugling af stoffer, massivt alkoholmisbrug, dyb afhængighed af kokain og smertestillende piller, selvskade, bulimi og psykiske problemer.

Alle disse dæmoner har Demi Lovato kæmpet mod i en meget ung alder, og i et nyt interview fortæller hun om, hvorfor hun ramte sit livs nedtur privat, da hun befandt sig i sit livs optur professionelt.

Bag facaden krakelerede Lovato

Som barn blev Lovatos lysende talent nemlig hurtigt spottet af filmbranchen, og den fremadstormende stjernespire blev Disney-darling og landede flere store roller. Men bag facaden krakelerede Lovato.

– Mine usikkerheder begyndte allerede, inden jeg var syv, fordi jeg stod på en scene og blev bedømt for mit udseende. Allerede som niårig begyndte jeg at kaste op, efter jeg havde spist, siger hun åbenhjertigt i interviewet med magasinet American Way.

Eksperimenterede med piller og kokain

Som teenager begyndte Lovato at eksperimentere med smertestillende piller og kokain for at dulme dæmonener, men misbruget eskalerede til ekstremer.

Demi Lovato aflyser tour efter overdosis

– Jeg levede et liv i overhalingsbanen og var ved at dø ung. Jeg troede ikke, jeg ville blive 21, siger den i dag 23-årige stjerne.

Lovato mener selv, at sammenbruddet skyldes hendes turbulente barndom med en alkoholisk far, der var skizofren og ramt af den psykiske sygdom bipolar lidelse, og en mor, der havde bulimi.

Søgte hjælp

Da Lovato stod på kanten af afgrunden efter at have slået en danser i hovedet i affekt, besluttede hun sig for at søge professionel hjælp, hvilket blev hendes redning. I dag forsøger hun at vende nedturen til noget positivt ved at stå frem med sin historie.

– Til tider var jeg fortørnet over, at andre gav mig et ansvar ved at stå frem, men nu er det blevet en del af mit liv. Det holder mig til ilden.

Popstjerne til fans efter overdosis: Jeg har brug for at hele

– Som popstjerne kan jeg stå frem og sige, at afhængighed ikke er noget at skamme sig over, lyder det fra Lovato.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu