Afsløring: Supermodels wiki-side er snyd

onsdag d. 24. juni 2015 kl: 7. 29 Af: Ritzau Fokus
 
Den engelske model Naomi Campbell blev opdaget allerede som 15-årig. Siden har hun udvidet karrieren med sang, skuespil og forfattervirke.

Den engelske model Naomi Campbell blev opdaget allerede som 15-årig. Siden har hun udvidet karrieren med sang, skuespil og forfattervirke. Foto: Andre Penner/AP

Et PR-bureau indrømmer at have pyntet på sandheden på supermodel Naomi Campbells Wikipedia-side.

At hun er både smuk og succesfuld, er der ingen tvivl om. Alligevel synes den 45-årige supermodel Naomi Campbell ikke, at beskrivelsen af hende på internetsiden Wikipedia var helt flatterende nok.

Kongelige og kendte til modeshow

Nu indrømmer et prestigefuldt PR-bureau, at de på Campbells vegne har redigeret i Wikipedia-beskrivelsen af hende. Det skriver Daily Mail.

PR-bureauet Sunshine Sachs medgiver, at de blandt andet har fjernet beskrivelsen af Naomi Campbells soloalbum fra 1994 “Babywoman” som en “anmeldermæssig og kommerciel fiasko”.

Derudover indrømmer bureauets PR-agent Alexander De la Torre Bueno at have fjernet Ordet “dødsdømt” under beskrivelsen af den kæde af restauranter, som Campbell har investeret i.

Referencer til supermodellens forhold til bokseren Mike Tyson er ligeledes blevet redigeret væk. Det samme er en notits om Campbells domme for overfald.

Det er ikke nogen nyhed, at berømtheder hyrer PR-bureauer til at pynte på sandheden i deres online biografier. Netop derfor ændrede Wikipedia i juni sidste år deres retningslinje, sådan at alle PR-agenter, der foretager ændringer, nu skal identificere sig selv.

Dette undlod Alexander De la Torre Bueno. Han fastholder, at han udelukkende foretog ændringerne i Campbells biografi, fordi de “relaterede sig til hendes personlige liv og ikke hendes professionelle profil”.

Chok: Verdenskendt model pludselig død - 49 år gammel

Det var holdet bag siden Wiki Strategies, som specialiserer sig i at undersøge uetisk adfærd på Wikipedia, der opdagede sammenhængen mellem ændringerne på Naomi Campbells side og PR-bureauet Sunshine Sachs.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu