Alletiders barnepige har været udsat for både kræft og voldtægt

tirsdag d. 28. august 2018 kl: 9. 46 Af: Nicklas Skyum Clausen

Fran Dreschers liv har været noget af en rutsjetur

Fran Drescher blev et kendt navn, da hun omkring årtusindskiftet indtog de danske skærme som barnepigen Fran Fine med den karakteristiske, skingre stemme i tv-serien ‘Alletiders Barnepige’.

I ‘Alletiders Barnepige’ klædte Fran sig i de mest moderne modekreationer, der dengang kunne opdrives. Men årsagen til at tøjet passede hendes slanke krop så godt er bestemt ikke værd at misunde, udtaler hun i et interview med avisen The New York Post.

Fran Drescher led nemlig af efterveerne fra en voldelig voldtægt, fortæller hun til avisen. Hun blev udsat for det voldsomme overgreb, hvor hun blev voldtaget under pistoltrusler, i 1985, og led siden af posttraumatisk stress, fortæller hun i interviewet:

– Jeg var offer for en voldelig forbrydelse omkring 10 år før ‘Alletiders Barnepige’, og det havde jeg ikke rigtigt fået bearbejdet. Jeg var nødt til at tage mig af det, da jeg blev kendt – jeg kom gudskelov i terapi! Jeg elskede at gå på arbejde og være Fran Fine, fordi hun var sjov og letsindig, mens mit liv var et rod. Jeg tror det var en af grundene til, at jeg var så tynd, siger den ærlige skuespillerinde til avisen.

Fran Drescher fortæller i sit interview, at hun vejede 64 kilo, da serien startede. Da serien havde nået sin fjerde sæson, var kampvægten nede på kun 49 kilo:

– Jeg ser tilbage på nogle af episoderne, og jeg husker så godt, hvad der foregik udenfor settet. Jeg havde det ikke godt, siger Fran Drescher til The New York Post.

Syg med livmoderkræft

Mens ‘Alletiders Barnepige’ gik sin sejrsgang på de danske tv-skærme i starten af årtusindet, var serien færdig i USA. Serien varede i seks sæsoner, der blev lavet fra 1993 til 1999.

Og bag seriens stop gemmer der sig endnu en trist historie fra Fran Dreschers liv. For hun fik i 2000 konstateret livmoderkræft, skriver BT.

I dag er hun helbredt for sygdommen, og har både udgivet en bog om sit forløb, og dannet en hjælpeorganisation, der skal hjælpe kvinder med at opdage sygdommen tidligere.

For hendes sygdomsforløb var kompliceret, har hun tidligere afsløret over for The Washington Post. Det tog hende to år og otte læger før hun fik sin diagnose, har hun fortalt avisen.

Den slanke skuespiller passede nemlig ikke på den normale sygdomsprofil for sygdommen. Hun var nemlig hverken overvægtig eller i overgangsalderen, som kvinder, der får livmoderkræft ellers oftest er, siger hun:

– Jeg var ingen af delene, jeg blev ved med at ryge gennem nettet. Men heldigvis var sygdommen stadig i første stadie, da den blev opdaget. Jeg var heldig, at min kræft udviklede sig så langsomt, sagde Fran Drescher til avisen.

I dag arbejder Fran Drescher på et nyt projekt sammen med sin eks-mand Peter Marc Jacobson. De to var gift fra 1978 til 1999, men blev skilt, da Jacobson fandt ud af, at han var homoseksuel.

Del din kommentar

Forsiden lige nu