Amanda: Jeg vil ikke tage ADHD-medicin

tirsdag d. 15. maj 2012 kl: 12. 52 Af: Kendte.dk NY
 

Amanda: Fortryder intet

Big brother vinderen Amanda har ligesom sin storebror fået diagnosen ADHD. Dog har den hyperaktive pige  med det iltre temperament valgt – modsat ham – ikke at tage medicin mod lidelsen. – Jeg har også ADHD, men jeg har bare valgt at tackle det på en anden måde. Jeg vælger ikke at se det som en sygdom, men som en mulighed.

Jeg er anderledes end alle andre, og det er ikke noget, jeg skal have medicin for. ADHD er en del af min person – jeg skal ikke have medicin, der doper mig og min personlighed, siger hun til Starlounge. – Jeg kan udmærket sige nej. Jeg blev næsten tvunget i folkeskolen til at tage en psykologtest. Jeg svarede på 10 spørgsmål og fik diagnosen derefter.

Læs også: Paradise-vinderen: Jeg fester pengene op igen

Det er selvfølgelig en sygdom, men jeg tror, at mange flere får diagnosen end højst nødvendigt, bare fordi man har krudt i røven og er anderledes. Amanda vender sin ADHD-diagnose til noget positivt men hun  indrømmer, at det ikke er nemt at være anderledes. – Det har helt bestemt været svært. Jeg har haft op- og nedture i folkeskolen og på mine andre uddannelser.

Men jeg synes selv, jeg har klaret det meget godt, forklarer håndværkeren. – Det er da ikke altid sjovt være en anden – at være en med mere krudt i røven, der nogen gange er sur og muggen. Man er mere fordoblet i sine følelser på grund af sin ADHD. Dog fastholder hun at hun “kun kan se det positive” i at have ADHD. – Jeg kan ikke se en form for ulempe i at være anderledes.

Del din kommentar

Forsiden lige nu