Anders And fylder 70 år

onsdag d. 9. juni 2004 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Ander And fylder 70 år, og han er akkurat lige som os andre. Han har sine svagheder lige som alle andre, og det er derfor han er så populær siger Anders And tegneren Keno Don Rosa. Keno Don Rosa er den mest populære nulevende Anders And tegner, og han har altså sin helt egen teori om, hvorfor Anders And er så populær.

Dansk film er kommet i helt særligt selskab Kom indenfor på Rosenborg Slot

“Det har noget med den særegne karakter at gøre. Han har temperament, men er også som os andre, han har menneskelige svagheder, han er sin egen fjende. Det er let at grine af Anders And historierne, for vi griner af vores egne problemer. Han får os til at forstå, at hvis vi bare slapper lidt af, så er vores problemer slet ikke så store som vi tror,” fortæller tegneren.

Don Rosa blev spurgt om, om Anders And ikke var en ultra-amerikansk, Bush-lignende karakter. Han svarede:” En Bush-karakter? Håber det bestemt ikke. Fedtmule er mere som George W. Bush. Jeg ser ikke Disney-karakterene som politiske karakterer. Jeg får spørsmål der lyder på om jeg lader mine politiske synspunkter komme til syne i Anders And karakterene, men det ser jeg ikke noget behov for. De er ikke mine karakterer, så jeg har ingen ret til at lade mine politiske syn komme til syne i dem. I så fald måtte jeg skabe mine egne karakterer.” Så Anders And er altså lige så almindelig som alle os andre. Tillykke med fødselsdagen!

Del din kommentar

Forsiden lige nu