Anders Lund Madsen får pris for tv-program

mandag d. 28. september 2015 kl: 10. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Anders Lund Madsen fik lørdag SINDs Samfundspris. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

Anders Lund Madsen fik lørdag SINDs Samfundspris. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

Journalist og tv-vært Anders Lund Madsen får SINDs samfundspris for sit arbejde med at skabe forståelse i den brede befolkning for sindslidende og deres pårørende

Lørdag tildelte SIND Anders Lund Madsen deres Samfundspris på deres landsmøde i Kolding.

Anders Lund Madsen får blandt andet prisen for de fire tv-udsendelser “Sindssygehospitalet”, som DR1 sendte sidste forår som et led i temaet “Usynligt syg”, som DR sendte i foråret 2014 for at få en fri og fordomsfri debat om psykiske lidelser og det faktum, at 500.000 i Danmark har det. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

I programmerne besøgte Anders Lund Madsen patienter på den lukkede afdeling på Hvidovre Hospital. Her fulgte han patienterne – og også hvordan det går dem, når de bliver udskrevet.

Kendt TV-vært skal være tjener for Mary og Frederik

– Både som journalist og som debattør har Anders Lund Madsen flere gange zoomet ind på psykiatri og sindslidelser. Anders Lund Madsen har en evne til åbent og nysgerrigt at møde alle slags mennesker i øjenhøjde, så omverdenen oplever nærvær, nye nuancer og vedkommende perspektiver i de historier, han formidler, hedder det blandt andet i motiveringen.

Massiv tilgang af medlemmer efter omtale

SIND har siden 1960 hjulpet sindslidende og deres pårørende med dialog, juridisk bistand og rådgivning.

Tilgangen af medlemmer til foreningen har siden sidste år været større end de foregående ni år tilsammen. Samtidig var antallet af henvendelser til rådgivningerne og omfanget af medieomtalen af foreningen større end nogen sinde tidligere.

Anders Lund Madsen siger, at han er meget glad for prisen:

Anders Lund Madsen er blevet far for sjette gang

– Disse mennesker har ved grød nok at bøvle med, og så giver de sig alligevel tid til at give mig en pris for at lave noget fjernsyn om folkene ude på sindssygehospitalet i Hvidovre – sammen med Jonathan Herrik. Det svarer til, at akutlægen ringer til Mercedes-fabrikkerne for at takke dem for at lave sådan en pæn ambulance. Og tak for det! siger han.

Anders Lund Madsen er på vej med et opfølgende program til “Sindsygehospitalet” på DR1 senere på året.

Del din kommentar

Forsiden lige nu