Andreas Mogensen sikkerhedslander med F-16

søndag d. 19. juni 2016 kl: 18. 41 Af: Ritzau Fokus
 

Astronaut Andreas Mogensen måtte sikkerhedslande i F-16-fly under den store flyveopvisning i Skrydstrup.

Den danske astronaut Andreas Mogensen nåede aldrig at være med i F16-formationen til den store flyveopvisning Danish Air Show i Skrydstrup søndag. Det fly, som astronauten skulle have været med i, var nødt til at sikkerhedslande, bekræfter flyvevåbnet over for TV Syd.

Husker du disse børneprogrammer?

Andreas Mogensen skulle være bagsædepassager i et af de fire F-16-fly, der skulle flyve over menneskemængden ved opvisningen.

Advarselslamper begyndte at lyse

Men kort tid efter at flyet med Andreas Mogensen lettede, opstod der problemer med strømgeneratoren, og flere røde advarselslamper begyndte at lyse. Selv om flyet havde en nødgenerator, som hurtigt blev slået til, var det nødt til at sikkerhedslande.

– Det var meget udramatisk. Men når sådan noget sker, er man nødt til at reagere. Så formationen blev gennemført uden Andreas Mogensen, siger major Peter Bagger til TV Syd.

Et tilløbsstykke

Danish Air Show var ifølge politiet et tilløbsstykke.

Syd- og Sønderjyllands Politi skønner, at 140.000 mennesker deltog i det store arrangement, der siden 1961 har været en tilbagevendende begivenhed i flyvevåbnet.

Showet på Flyvestation Skrydstrup byder blandt andet på flyudstillinger og opvisningsflyvninger af mange forskellige flytyper.

Ny iPhone 7 ude: Ingen vidste dette ville ske

Trods de mange deltagere forløb showet ifølge politiet fredeligt. Dog gav de omkring 40.000 biler, der havde bragt deltagerne til Skrydstrup, en del kødannelser på vejene, da showet sluttede søndag eftermiddag.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu