Andreas Mogensen modtager pris

fredag d. 4. december 2015 kl: 17. 30 Af: Elo Christoffersen
 

Den første dansker i rummet og Billund Lufthavns direktør var modtagerne, da de danske flyvejournalister fredag uddelte Ellehammer Prisen og Luftfartspokalen.

Danske Flyvejournalisters Klub tildelte i dag Ellehammer Prisen til astronaut Andreas Mogensen, der tidligere i år blev den første dansker i rummet. Overrækkelsen skete fredag eftermiddag ved de danske flyvejournalisters traditionsrige julearrangement i Vilhelm Lauritzen Terminalen i Københavns Lufthavn.

Ellehammer Prisen er siden 1992 blevet tildelt en pilot, opfinder eller konstruktør, der har fortsat den danske opfinder Jacob Chr. Ellehammers pionerarbejde til gavn for flyvningens udvikling eller sikkerhed.

Uddelt siden 1948

Samtidig tildelte Danske Flyvejournalisters Klub Luftfartspokalen til Kjeld Zacho Jørgensen, der er direktør i Billund Lufthavn. Pokalen er siden 1948 blevet uddelt til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart, konstruktionen af danske fly, udviklingen af Flyvevåbnet eller landets største lufthavne.

Astro-Andreas: -Jeg venter bare på en ny mission Andreas Mogensen tager hjem til mor i julen

Tidligere tiders modtagere er blandt mange andre statsminister H.C. Hansen, Kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon. Første prismodtager i 1948 var kaptajn John Foltmann og i 2014 gik prisen til Morten Dambæk, direktør for Naviair. Kjeld Zacho Jørgensens forgænger i chefstolen i Billund Lufthavn, Jørgen Krab Jørgensen, modtog pokalen i 2008.

Danske Flyvejournalisters Klub er stiftet i 1936 og har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse.

Del din kommentar

Forsiden lige nu